logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • În data de 3 martie, este marcată Ziua Mondială a Auzului  pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la modul de prevenire a surdității, a pierderii auzului și pentru a promova îngrijirea urechii și a auzului în întreaga lume.

  Potrivit OMS, peste jumătate de miliard de oameni din întreaga lume au nevoie de îngrijire a urechii și a auzului, deoarece suferă de pierderea auzului sau de boli ale urechii. Problemele de ureche și auz sunt printre cele mai frecvente probleme întâlnite în comunitate, iar peste 60% dintre acestea pot fi identificate și abordate la nivelul primar de îngrijire.

  În acest an, genericul evenimentului „Îngrijirea urechilor și a auzului pentru toți! Să facem din asta realitate” este centrat pe metodele și mijloacele de prevenire a pierderii auzului.

  Conform datelor statistice, în Moldova incidența prin bolile urechii în anul 2022 a constituit  peste 38,7 cazuri la 10 mii locuitori. Iar pentru a indetifica timpuriu pierderea a auzului și a bolilor urechii e nevoie de screening sistematic.

  La Spitalul Clinic Municipal  „Sfânta Treime”, în cadrul secției Otorinolaringologie pe parcursul anului 2022 au fost tratați peste 1403 pacienți cu diverse patologii ale auzului și a urechii.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP