logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Astăzi 31 mai, întreaga planetă marchează Ziua Mondială Fără Tutun. Renunțarea la fumat este unul dintre cei mai importanți pași pe care îi putem face pentru a ne îmbunătăți sănătatea. Care este impactul acestui viciu asupra sănătății, a explicat ascultătorilor, dl Mihail Lupan, șef al secției Pneumologie la IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” în cadrul emisiunii „Matinal Național” de la Radio Moldova.


  Dl Mihail Lupan a spus că: ”Fumatul este o cauză majoră pentru bolile pulmonare și agravează foarte multe boli, inclusiv astmul bronșic, bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC) și cancerul pulmonar.
  Fumatul determină un declin rapid al funcției pulmonare și continuarea fumatului poate anula beneficiile oricărui tratament, altfel spus renunțarea la fumat este o componentă vitală în controlul afecțiunilor, dar și în prevenirea acestora.
  În fiecare an, în data de 31 mai, Organizația Mondială a Sănătății celebrează Ziua Mondială fără Tutun și este o ocazie de a reaminti tuturor oamenilor efectele nocive ale consumului de tutun și ale fumatului pasiv, de a descuraja utilizarea tutunului sub orice formă.
  De asemenea e nevoie să protejăm de acest viciu generația tânără care trebuie să cunoască riscurile fumatului și să fie educată de a avea un stil de viată sănătos.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP