logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Ziua Mondială a Igienei Mâinilor este marcată anual, la data de 5 mai. În perioada pandemiei COVID-19, campania din acest an este destinată instituțiilor medicale. Mesajul principal – “Îngrijirile medicale curate sunt în mâinile voastre” este orientat către cei care îngrijesc bolnavii, recomandându-le acestora să se spele pe mâini, la momentul potrivit și în mod corect, astfel asigurând siguranța pacienților.

  Organizația Mondială a Sănătății încurajează instituțiile și organizațiile din domeniul sănătății să fie alături de această inițiativă, care reprezintă o oportunitate de a conştientiza că igiena mâinilor joacă un rol foarte important în prevenirea şi controlul infecţiilor.

  Prin igiena mâinilor se îndepărtează diferiți agenți patogeni, bacterii, substanțe chimice, precum și se reduce răspândirea infecţiilor, cum ar fi gripa, virozele intestinale, iar mai nou şi COVID-19/

  La rândul lor, specialiştii în sănătate publică recomandă spălatul pe mâini după utilizarea toaletei, înainte de mâncare, înainte de a găti, când intrăm în casă, după utilizarea transportului în comun, după ce ne-am jucat cu animalele de companie, după vizitarea unui bolnav, înainte de scoaterea sau introducerea lentilelor de contact, după tuse sau strănut, după utilizarea tastaturii, a altor dispozitive şi accesorii electronice, dar şi ori de câte ori sunt mâinile murdare.

  Important: Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura, dacă nu v-ați spălat mainele sau nu le-ați dezinfectat!

  Cum ne spălăm corect pe mâini:

  • Udăm mâinile cu apă
  • Aplicăm săpun pe palme, pe spatele mâinilor şi încheieturi, spălăm spaţiul dintre degete
  • Curăţăm mâinile timp de cel puţin 20 de secunde
  • Le clătim cu apă
  • Uscăm mâinile cu un prosop de hârtie pe care ulterior îl aruncăm

  Astăzi, când întreaga lume luptă cu pandemia COVID-19, una din măsurile de prevenire a răspândirii acestei infecţii este spălatul pe mâini cu apă şi săpun sau dezinfectarea lor cu o soluţie pe bază de alcool. Igiena mâinilor trebuie să devină pentru fiecare om o deprindere esențială. Acest simplu gest poate salva vieți!

   

  Sursa OMS

   

   

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP