logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • Îcepînd cu anul 1971, Ziua Internațională a Medicului (International Doctor’s Day) este marcată în prima zi de luni a lunii octombrie. Inițiativa celebrării aparține Organizației Mondiale a Sănătății în semn de solidaritate și acțiune viguroasă a medicilor din întreaga lume. Ziua Internațională a Medicului este asociată cu crearea, la acel moment, a organizației internaționale medicale umanitare Medicii fără Frontiere (Medecins Sans Frontieres), care demonstrează pe deplin principiile muncii celor care și-au dedicat viața medicinei.

  Organizația Internațională „Medicii fără Frontiere” activează în mai mult de 80 de țări ale lumii sub egida Organizației Națiunilor Unite, oferind asistență medicală victimelor dezastrelor naturale, conflictelor armate, epidemiilor etc. indiferent de apartenența religioasă, etnică sau politică. În fiecare an, mai mult de 700 de lucrători medicali ai organizației activează în puncte fierbinți. Dar, în pofida locului unde activează medicul, în teren sau în birou, scopul principal al activității acestuia rămâne acordarea asistenței medicale, restabilirea sănătății și păstrarea vieții pacientului.
  Apărând în zorii omenirii, profesia de medic a fost întotdeauna apreciată și respectată., Devenind o știință, medicina a învățat să înfrunte mai multe boli cumplite, inclusiv holera, variola, tuberculoza si altele. Și astăzi este incontestabilă necesitatea profesiei de „medic”. Aceasta, ca și sute de ani în urmă rămâne a fi una dintre cele mai solicitate și mai umane meserii, deoarece medicii zilnic și în fiecare oră tratează tot felul de boli și afecțiuni și salvează vieți omenești. În Ziua Internațională a Medicului, toate felicitările și mulțumirile revin în primul rând doctorilor. Cu toate acestea, astăzi nu pot fi uitați nici alți reprezentanți ai comunității medicale, toți cei care, în urma jurământului Hipocrat, oferă asistență specializată celor care au nevoie.

  În cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime” activează circa 990 de lucrători medicali, inclusiv 285 medici și 343 – asistenți medicali.
  Astăzi, este sărbătoarea Voastră, sărbătoarea celor ce au ales cea mai umană profesie din lume, a cărei valoare este greu de supraestimat,

  ÎN ACEASTĂ ZI, VĂ URĂM SĂNĂTATE, PUTERE SPIRITUALĂ ȘI FIZICĂ, SUCCES, BUNĂSTARE ȘI, CEL MAI IMPORTANT, CEA MAI SIMPLĂ FERICIRE UMANĂ.

  VIDEO: câteva secvențe din viața de zi cu zi a IMSP SCM „Sfânta Treime”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP