logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Astăzi în cadrul emisiunii “Sănătate pentru toți” de la Radio Moldova, au fost abordate teme medicale de interes public, e vorba de măsurile de prevenire privind infecția cu noul coronavirus COVID-19 și modificările hormonale în perioada de menopauză.


    Dna Natalia Porcereanu, medic endocrinolog, șefa secției Endocrinologie de la Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a spus: ”Perioada prin care trecem nu este este ușoară și vreau să aduc mulțumiri medicilor și personalului medical care sunt în prima linie în lupta cu noul coronavirus COVID-19 .
    Recomandarea de a fi izolați în perioada pandemică este binevenită și are o explicație medicală, doar așa vom reuși să evităm riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 .
    De asemenea este important în această perioadă să fortificăm statul imun și să utilizăm cât mai multe fructe, legume și lichide.

    Cât privește subiectul ce ține de modificările hormonale în perioada de menopauză, este unul foarte actual, deoarece vizează sănătatea femeii. Menopauza este o schimbare majoră în corpul femeii, ca rezultat al ajustărilor hormonale, și produce dispariția naturală a funcției de reproducere.
    Natura cursului, precum și vârsta menopauzei, sunt strict individuale.
    Simptomele menopauzei pot avea grade diferite de severitate și depind de contextul hormonal individual, însă majoritatea femeilor prezintă simptome precum bufeuri, tulburări de somn, uscăciune vaginală, tahicardie, sentimentul de lipsă de aer, anxietate.
    În perioada de menopauză sunt binevenite controalele medicale periodice, deoarece în această perioadă se pot dezvolta bolile cardiovasculare și osteoporoza.
    Medicina modernă oferă o serie de măsuri pentru a ajuta corpul femeii în perioada de menopauză. Aceasta include aportul de calciu și vitamina D, care ajută la prevenirea osteoporozei. De asemenea, în cazul unor tulburări severe este indicată terapia hormonală.
    Menopauza nu este o boală, este un fenomen fiziologic pe care-l parcurge fiecare femeie, de aceea o stare emoțională bună, o alimentație rațională și sportul ne ajută să trecem această perioadă cu bine.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP