logo
  • Birou de Informatii
    022-43-85-15
  • Informații
    060740791
  • În această săptămână, Julius Ptasekas, profesor  universitar la Universitatea de medicină din Lituania a avut un discurs cu tema: «Heparinoterapia, monitorizarea terapiei cu heparinele cu masa moleculară mare și mică în condiții clinice». Acest discurs adresat  medicilor  de la SCM ”Sfânta Treime”, constituie și un început al colaborării dintre Lituania și Republica Moldova.  Tema  discutată este importantă prin actualitatea  de a ajusta noi terapii. 

    Potrivit dlui  Alexandr Cornogolub, doctor în științe medicale, conferențiar universitar, șef Clinică Anesteziologie și Reanimatologie SCM „Sfânta Treime”, în cadrul cursului a fost evidențiată experiența și monitorizarea  heparinoterapiei  din cadrul sistemului hemostatic.  Medicii au fost familiarizați cu ghidurile aplicate în Lituania cu perspectiva de a fi implementate și în Moldova.

    De asemenea, a fost încheiat un acord de colaborare între Clinicile Universitare. La sfârșitul lunii mai, profesorul  Julius Ptasekas este din nou așteptat la SCM ”Sfânta Treime” cu discursurile privind heparinoterapia.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP