logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Astăzi, invitatul rubricii “Pastila de Sănătate” de la Radio Moldova, dl Gheorghe Străjescu, chirurg, conferențiar universitar, vicedirector al SCM “Sfânta Treime” a realizat un transfer informațional în ce privește actul operator facilitat de metodele și tehnologiile medicale actuale.

  În ultimii ani, chirurgia laparoscopică a revolutionat medicina, iar intervențiile minim invazive au devenit tratamentul standard pentru majoritatea patologiilor chirurgicale, a remarcat dl Străjescu:”Metodele moderne permit efectuarea intervențiilor chirurgicale pe diverse organe și sisteme. Intervențiile chirurgicale efectuate prin metode minim invazive sunt mai puțin traumatice, necesită o spitalizare redusă si permit o recuperare mai rapidă a pacientului. Cu succes specialiștii noștri realizează intervențiile endoscopice și minim invazive.

  In spitalul ”Sfânta Treime” sunt 8 secții chirurgicale, vorbim de chirurgia generală; chirurgia septică; chirurgia oftalmologică; chirurgia orl; chirurgia ginecologica; urologica și colorectală.

  Perla spitalului este chirurgia Endovasculară. În acest sens dezvoltăm multe intervenții pe vase, patologiile vasculare sunt una dintre preocupările specialiștilor ale celor 3 secții de cardiologie. Metodele pe care le posedă medicii intervenționiști din Departamentul cardiologie intervenționala si chirurgie Endovasculară tratează pacienții care suferă de afecțiuni ale vaselor periferice si infarct miocardic. În ultimii 3-4 ani, mortalitatea prin infarctul miocardic, este în descreștere, gratie noilor abordări terapeutice utilizate de Departamentul menționat si cele trei secții de Cardiologie. Bineînțeles, ca reușita metodelor minim invazive depinde si de tehnica medicală, astfel cele 12 săli ale blocului operator de la spital sunt dotate cu tehnica medicala performanta prin intermediul proiectului JICA și valorează peste 5 milioane de euro.

  În concluzie vreau să menționez că rezultatul unui tratament chirurgical sau a unei proceduri chirurgicale depinde nu doar de medicul chirurg, dar și de pacient. Adresarea precoce la medic și depistarea patologiei în stadiile incipiente, predispune la un rezultat bun al tratamentului chirugical.

  Spitalul “Sfânta Treime” prestează servicii medicale nu numai pacienților din municipiul Chișinău, dar din întreaga republică, fiindcă pacientul care deține polița de asigurare poate să se trateze in spitalul și la medicul care dorește”.

  Sa aveți Sănătate!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP