logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Dl Alexandru Belecciu, medic toxicolog secția Toxicologie la IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, a vorbit în cadrul emisiunii „Matinal Național” de la Radio Moldova despre cauzele alcoolismului și influența acestuia asupra sănătății.
  Necesitatea de a fi abordate cât mai frecvent în mass media astfel de subiecte este oportună, în contextul în care e nevoie de conștientizarea că această problemă există și că de la un an la altul numărul persoanelor dependente de alcool este în creștere.

  Dl Alexandru Belecciu a spus că: ”În secția noastră zilnic salvăm pacienți în stare gravă, e vorba de sopor sau comă alcoolică, indusă de consumul unei cantități mari de alcool.
  Alcoolismul sever este un fenomen frecvent care apare la persoane tinere, această stare necesitând asistență medicală de urgență. Dependența de alcool rămâne a fi o problemă medicală și socială.
  Motive sunt foarte multe, dar boala este determinată în mare măsură de predispoziția genetică și de echilibrul emoțional individual.
  Consider că informarea oamenilor în ceea ce privește problemele de sănătate care pot surveni în cazul în care consumă cantități mari de alcool este foarte oportună.
  Cu toate acestea, mă bucur că, împreună cu colegii mei, reușim să readucem la viața normală și să salvăm sute de pacienți tratați în secția Toxicologie a Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP