logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Astăzi, în cadrul emisiunii „Matinal Național” de la Radio Moldova, dl Sergiu Pisarenco, conferențiar universitar, chirurg, colaborator științific în cadrul Laboratorului Cercetări Științifice Hepatochirurgie de la Spitalului Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a vorbit ascultătorilor despre cauzele herniei și tratamentul minim invaziv – hernioplastia.


  Dl Sergiu Pisarenco a spus că: ”Herniile peretelui abdominal se situează printre cele mai frecvente probleme chirurgicale, de aici și nevoia de a introduce noi metode binevenite în tratamentul acestora.
  Astfel acum doi ani la îndemnul profesorului dlui Gheorghe Anghelici, șeful Clinicii Chirurgie “Constantin Țîbîrnă”, am avut parte de stagieri in Germania, Rusia, Ucraina și astfel am reușit să deprind tehnicile metodei laparascopice de hernioplastie. Această abordare modernă oferă un grad de confort postoperator prin diminuarea durerii și recuperarea rapidă a pacientului.
  Hernioplastia este metoda care cu succes rezolvă herniile la pacienții internați în spitalul pe care-l reprezint.
  De asemenea această metodă laparoscopică de hernioplastie, o utilizăm și în cazul pacienților cu ciroză hepatică și ascită.
  Dacă e să menționez cauzele care mai frecvent pot declanșa hernia, e vorba de obezitate, efortul fizic intens , afecțiunile ficatului, decompensări ascitice de geneză hepatică sau cardiacă.
  Cu certitudine, ca și în orice problemă de sănătate, adresarea precoce la medic, rămâne a fi cea mai oportună în contextul prevenirii complicațiilor care pot surveni în cazul herniilor.”

  Să aveți Sănătate!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP