logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Astăzi, 28 februarie 2023, la Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, a avut loc ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative a profesorului universitar Aurel Danilov, doctor habilitat în științe medicale, fost șef al Catedrei de medicină internă nr. 1 (între anii 1993-2000) – un nume notoriu în medicina autohtonă.

  Aurel Danilov este printre primii doctori habilitaţi și profesori universitari postbelici în medicina internă dintre cadrele autohtone.

  Profesorul Aurel Danilov a activat succesiv ca asistent universitar peste 15 ani, șef catedră, aproape 10 ani, profesor universitar, profesor consultant la una și aceeași Clinică medicală a Departamentului Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” timp de 45 de ani.

  A publicat peste 100 de articole științifice în reviste de specialitate, inclusiv în „Buletinul Academiei de Științe a Moldovei”. Participant activ la lucrările conferințelor, congreselor, ședințelor societăților de interniști și cardiologi. Pentru merite deosebite în activitatea prodigioasă a fost decorat cu ordinul „Gloria muncii”, medalia „Nicolae Testemiţanu” și „Veteran al muncii”.

  La eveniment au participat reprezentanții administrației spitalului, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”,  profesorii si studenții universității, precum și reprezentanți ai instituțiilor medico-sanitare publice din țară.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP