logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • Acum 3 ani, în cadrul IMSP „Sfânta Treime” a fost implementat proiectul „Chirurgia de o zi”, care înglobează metode moderne, minim invazive, ce permit efectuarea intervențiilor chirurgicale într-un timp scurt, fără a necesita o spitalizare îndelungată al pacientului. Din cele 7 profiluri chirurgicale, 15-17% dintre patologii se încadrează în „Chirurgia de o zi”. Astfel, prin intermediul unui aparataj medical modern sunt efectuate de personalul medical diverse intervenții minim invazive, e vorba de laparoscopie, toracoscopie și endovasculare. Zilnic sunt efectuate atare intervenții în care pacienții se recuperează timp de 24 de ore.

  Cum apreciază pacienții asistența medicală de care beneficiază în proiectul „Chirurgia de o zi”, ne-a mărturisit soții Zinaida și Oleg Rotaru: ”Durerea fizică insuportabilă ne-a făcut să ne adresăm la specialiștii din acest spital, eu cu o problemă de sănătate a spatelui, iar soțul cu venele de la picioare. Mai întâi am fost investigați, apoi a urmat intervențiile, toate acestea într-o singură zi. Intervențiile au fost realizate de consăteanul nostru, dl Gheorghe Străjescu, un chirurg foarte bun și omenos, cu care ne mândrim, dânsul a tratat mulți oameni din satul nostru. Ne simțim bine și iată urmează să mergem acasă.
  Adresez un mulțumesc întregului colectiv din acest spital mare, în care muncesc doctori și asistenți medicali foarte buni”.
  Potrivit dlui Gheorghe Străjescu, medic chirurg, conferențiar universitar, vicedirector: ”Pacienții au beneficiat de asistență medicală în cadrul proiectului „Chirurgia de o zi”. În ce privește acuzele, pacienta Zinaida Rotaru, a avut o tumoră benignă în zona cervico-toracică care compresa coloana vertebrală, vasele și nervii care pleacă spre membrele inferioare. A fost realizată rezecția tumorii cu restabilirea vascularizației ambelor membre inferioare. Pacienta se simte bine, după 24 de ore este externată și urmează să fie sub observația medicului chirurg de sector.
  În cazul pacientului Oleg Rotaru, acuzele prezentate au fost durerea în membrul inferior drept și prezența unor vene varicoase. De asemenea am intervenit chirurgical, e vorba de întreruperea joncțiunii safeno-femurale și a mai multor vene varicoase.
  Intervenția a fost realizată cu succes, pacientul se simte bine și va merge acasă, sub supravegherea medicului chirurg.
  Vreau să reiterez că instituția noastră, efectuează zilnic zeci de intervenții care se încadrează în proiectul „Chirurgia de o zi”, iar succesele sunt asigurate de tehnica medicală performantă, procurată în ultimii 5 ani și firește a personalului medical calificat care realizează intervenții prin metode minim invazive în diverse patologii.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP