logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În data de 5 aprilie,  în sala de conferință a Spitalului Clinic Municipal “Sfânta Treime” se desfășoară Conferința Societății de Glaucom și Inflamații Oculare din Republica Moldova, cu participare Internațională. La lucrările conferinței participă medici oftalmologi din spitalele din țară și specialiști notorii în domeniul oftalmologiei din România, Ucraina și Italia.

  Glaucomul, afecțiunile inflamatorii, viciile de refracție ale analizatorului vizual, sunt  printre subiectele  abordate în cadrul  simpozionului științific organizat de catedra de Oftalmologie și Optometrie a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, în parteneriat cu Societatea de Ortokeratologie și Managementul Miopiei, și Societatea de Glaucom și Inflamații Oculare din Republica Moldova.

  Profesorul universitar Valeriu Cușnir, șef al catedrei de Oftalmologie și optometrie,  a specificat că afecțiunile oculare devin tot mai frecvente atât la maturi, cât și la  copii, iar acestea nu trebuie neglijate. În cadrul conferinței vor fi audiate mai multe rapoarte atat ale colegilor din țară, cât și de peste hotare. Este vorba despre abordări medicale de actualitate, practici care vor contribui la creșterea eficienței serviciului medical oftalmologic.

  Pentru cei interesați, în holul SCM ”Sfânta Treime”,  biblioteca Științifică Medicală a IP USMF „Nicolae Testemițanu” a amenajat o amplă expoziție de publicații în domeniul oftalmologiei: cărți, autoreferate, reviste care oglindesc cele mai importante și actuale realizări în domeniul oftalmologiei. Publicațiile expuse sunt în limbile română, engleza, franceză și rusă.

  Simpozionul întrunește peste 150 de participanți – specialiști notorii în domeniul oftalmologiei din România, Ucraina și Italia, cadre științifico-didactice de la catedrele de Oftalmologie și Optometrie, medici oftalmologi din instituțiile medicale municipale și din republică, masteranzi și medici rezidenți, precum și studenți de la specialitatea Optometrie.

   

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP