logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Astăzi, în cadrul emisiunii „Matinal Național” de la Radio Moldova, dna Natalia Fiodorova, medic cardiolog, șef al secției Cardiologie de la Spitalului Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a vorbit ascultătorilor cum să se îngrijească de sănătatea inimii în timpul pandemiei Covid-19.


  Dna Natalia Fiodorova a spus că: „Suntem în perioada estivală și deci e mai simplu să urmăm regulile unui mod sănătos de viată. Vara este ușor realizabilă alimentarea cu produse vegetale proaspete: fructe, legume, pomușoare și verdețuri.
  Când vorbim de sănătatea inimii e nevoie să înțelegem că, există o legătură directă dintre modul cum ne alimentăm și cât de activi suntem. Cu adevărat pentru sănătatea inimii sunt binevenite plimbările îndelungate în aer liber, fiind respectate regulile de comportament în situația epidemiologică curentă.
  Pe durata celor 4 luni de carantină, a fost elaborat un complex de exerciții pentru toate grupele de mușchi, care cu ușurință pot fi efectuate și în condiții casnice. Realizarea exercițiilor fizice zilnic, 30 de minute, oferă posibilitatea să rămânem activi și o modalitate prin care putem contribui la sănătatea sistemului cardiovascular.
  Un mod de viată sănătos constituie o metodă de susținere a imunității, care de asemenea influențează pozitiv sistemul cardiovascular și cel muscular.
  Trebuie să pregătim organismul la o posibilă infecție cu virus. E dovedit că un om sănătos fizic suportă mai ușor infecția virală.
  Fumatul și consumul de alcool regulat nu ajută la prevenirea infectării sau trecerea printr-o formă mai ușoară a virusului Covid-19.”

  Să aveți Sănătate!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP