logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Dl Gheorghe Strajescu, vicedirector profil chirurgie la IMSP SCM „Sfânta Treime” chirurg, doctor în științe medicale, conferențiar universitar, a relatat despre o intervenție recent efectuată asupra unui diverticul esofagian, o operație complexă care face diferență în practica chirurgicală, prin metoda și iscusința cu care este executată.

  Potrivit dlui Gheorghe Strajescu, astfel de intervenții se realizează la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” și Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”.

  De asemenea, Doctorul Strajescu, s-a referit și la proiectul chirurgia de o zi, lansat acum 4 ani în cadrul spitalului, menționând că metodele moderne  permit efectuarea intervențiilor chirurgicale într-un timp scurt, nu doar a intervențiilor mici, ci și a operațiilor chirurgicale complexe și e vorba de 15% din patologiile care au fost operate  în  cadrul proiectului chirurgia de o zi, din cele 14 000 realizate  în anul 2021.

  În curând  spitalul „Sfânta Treime” va fi dotat cu un aparataj modern „Liga Sure” care va permite lărgirea indicațiilor medicale către alte intervenții chirurgicale în proiectul chirurgia de o zi.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP