logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În ediția de astăzi „Sănătate pentru Toți” de la Radio Moldova, dl Dorin Panteleiciuc, chirurg proctolog, medic categoria superioară din cadrul secției Chirurgia Colorectală de la Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, a vorbit publicului ascultător despre patologia colorectală, măsurile de prevenire și tratament.


  Potrivit dlui Dorin Panteleiciuc, schimbările în alimentație, sedentarismul, stresul și ritmul alert pe care viața modernă le presupune, au dus la o creștere alarmantă a bolilor proctologice. Afecțiunile proctologice afectează enorm stilul de viață și nu trebuie niciodată ignorate.
  Dl Dorin Panteleiciuc de asenenea a mentionat ca, în ultimii ani a crescut considerabil incidența cancerului colorectal.
  Semnele clinice caracteristice acestei patologii sunt: hemorogiile rectale, constipațiile, diareia, senzația de eliberare incompletă a intestinului dupa defecație, eliminări patologice din rect.
  Numeroase boli proctologice inclusiv hemoroizii, fisurile anale, procesele inflamatorii ale colonului si rectului pot fi tratate prin remedii conservative sau metode minim invazive, după determinarea stadiului bolii și gradul de manifestare a simptomelor.
  Intervențiile minim invazive au numeroase beneficii pentru pacienți și le oferă posibilitatea să-și reia activitățile obișnuite chiar în a doua zi după intervenție.
  Dl Dorin Panteleiciuc a mai spus că, la primele semne de disconfort, durere, sângerari apărute în regiunea anorectală e necesar să ne adresăm la medicul proctolog. Deoarece un diagnostic precoce, poate detecta si cancerul de colon, astfel urmat de un tratament adecvat este spre binele nostru.

  Emisiunea „Sănătate pentru Toți” a culminat cu un reportaj realizat în secția Chirurgia Colorectală de la Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, în care pacienții au vorbit despre asistența medicală oferită de profesioniștii din această secție.

  Să aveți Sănătate!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP