logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • Astăzi, în cadrul emisiunii „Matinal Național” de la Radio Moldova, dl Vladimir Caraion, șef al secției Urologie, chirurg urolog de la Spitalului Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a vorbit ascultătorilor despre serviciul medical de specialitate în diverse patologii urologice.


  Dl Vladimir Caraion a mărturisit că: ”Perioada pe care o parcurgem este cu multă responsabilitate pentru lucrătorii medicali. Nu există loc de ezitări, am fost și rămânem lângă̆ pacient pentru a realiza actul medical la cel mai înalt nivel. Și spitalul pe care-l reprezint, de asemenea ca și toate instituțiile medicale din țară̆, în perioada epidemiologică am reușit să ajutăm și să tratăm oamenii cu diverse patologii severe.
  În ultimele trei luni, pacienții din municipiu și din țară cu urgențe urologice au fost asistați medical de medicii din cadrul spitalului “Sfânta Treime”. Au fost luate toate măsurile de precauție pentru a fi protejat personalul medical și pacienții privind infecția Covid-19. Prin urmare, orice adresare în care timpul a însemnat viață, a fost acordată asistența medicală necesară.
  Cât privește adresările urgențelor urologice sunt: colica renală, hematuria, retenția acută de urină, insuficiența renală acută, litiaza urinară, urooncologia. În abordarea terapeutică a acestor patologii o însemnătate au metodele de tratament și echipamentul pe care îl are la dispoziție medicul.
  Astfel, în ultimi ani utilizăm chirurgia minim invazivă, așa cum este litotriția extracorporeală, percutană sau endoscopică cu laser, metode utilizate în cazul calculilor care blochează̆ funcționalitatea aparatului urinar.
  Cu mândrie pot spune că suntem promotori a mai multe metode, care fac abordarea terapeutică în cazul patologiilor urologice, eficientă și sigură minimalizând riscurile și complicațiile.
  De asemenea vreau să menționez că grație experienței acumulate, reușim să intervenim și în cazul pacienților în etate cu patologii asociate și patologii oncologice. Reușitele noastre le împărtășim cu colaboratorii Clinicilor Universitare din cadrul spitalului care sunt un suport în identificarea soluțiilor pentru tratamentul bolnavilor internați în spital.
  Cu certitudine, ca și în orice problemă de sănătate, adresarea precoce la medic, rămâne a fi cea mai oportună în contextul prevenirii complicațiilor care pot surveni în cazul patologiilor urologice.”
  Să aveți Sănătate!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP