logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Medicii-cercetători de la IMPS SCM ”Sfânta Treime” demonstrează încă o dată că pot atinge performanțe în domeniul lor de activitate. Profesionalismul și capacitatea lor de a implementa metode inovative de tratament au fost apreciate la justa valoare, atunci când, la sfârșitul lunii noiembrie, organizatorii celei de-a XVI-a ediții internaționale „INFOINVENT-2019”, au desemnat câștigătorii – trei medalii de aur și una de argint.

  Astfel, cu medalii de aur au fost premiați: echipele medicilor-cercetători sub egida dl Gheorghe Anghelici – șef Clinică Chirurgie nr.2 „Constantin Țîbîrnă”, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, dl Gheorghe Strajescu – conferențiar universitar, doctor în științe medicale vicedirector Chirurgie, dl Sergiu Pisarenco – conferențiar universitar, doctor în științe medicale colaborator științific în cadrul Laboratorului Cercetări Științifice Hepatochirurgie.
  Medalia de argint i-a revenit dna Elenei Bivol, medic endocrinolog, secția Endocrinologie.

  Aducem cele mai sincere urări de bine premianților și le dorim noi performanțe inovative!

  • Metode de tratament chirurgical al complicațiilor hipertensiunii portale la pacienții cu ciroză hepatică.
   Autori: Gheorghe Anghelici, Oleg Crudu, Sergiu Pisarenco, Ion Panici, Tatiana Zugrav, Gheorghe Lupu, Oleg Savin.
   Metoda este utilizată în tratamentul pacienților cu complicații ale hipertensiunii portale și ciroză hepatică, de asemenea în cazul varicelui esofagogastric hemoragic.
  • Procedee de fluidizare și aspirație a conținutului chistului hidatic hepatic cu marsupializare laparoscopică a cavității restante.
   Autori: Gheorghe Strajescu, Petru Bujor, Dan Strajescu, Sergiu Bujor
   Este o metodă la care se recurge în cazul pacienților ce suferă de chist hidatic hepatic.
  • Metode de tratament chirurgical al herniilor peretelui abdominal
   Autori: Sergiu Pisarenco, Adrian Cușnir, Gheorghe Anghelici, Tatiana Zugrav
   Metodă la care se recurge în cazul pacienților ce suferă de hernii ale peretelui abdominal.
  • Metode de pronostic al riscului de dezvoltare a sindromului cardiorenal, riscul de deces și de apariție a accidentelor vasculare acute la pacienții cu sindrom cardiorenal tip2 și insuficiență cardiacă cu fracția de ejecție intermediară și redusă
   Autori: Elena Bivol, Liviu Grib, Constantin Jucovschi
   Avantajul acestei metode constă în elucidarea exactă a pronosticului în cazul sindromului cardiorenal la pacienții cu insuficiență cardiacă.

  Toate invențiile sunt puse în aplicare de mai mulți ani, fiind utilizate cu succes în tratamentul pacienților internați în secțiile spitalului clinic municipal ”Sfânta Treime”.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP