logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • În ultima sâmbătă a lunii iunie, în Republica Moldova, este marcată „Ziua Inventatorului şi Raţionalizatorului”. Cu această ocazie, a avut loc decernate celor mai activi inventatori și raționalizatori ai anului medalii și diplome. Printre cercetătorii științifici nominalizați au fost și medicii-cercetători din cadrul SCM „Sfânta Treime”: Clinica Chirurgie Nr 2 „C. Țîbîrnă” a USMF „N. Testemițanu” condusă de profesorul Gheorghe Anghelici si Clinica Cardiologie reprezentă de profesorul Livi Grib care au fost premiați cu Medalii de Aur și Diplome de Excelență la Saloanele Expoziționale Internaționale de Cercetare și Inovare din România.

  Expoziția Internațională a Inovării și Cercetării Științifice Studențești Cadet Inova (26-28 martie 2020, Sibiu, România) și Expoziția Europeană de Inovare și Creativitate Euroinvent-2020 (21-23 mai 2020, Iași, România)

  Medalie de Aur pentru Metoda de tratament al hemoragiilor variceale în ciroza hepatică.

  Grupul de cercetători:
  Anghelici Gheorghe, profesor universitar, doctor habilitat în medicină; Panici Ion, medic endoscopist categoria superioară; Pisarenco Sergiu, conferențiar universitar; Crudu Oleg, doctor în științe medicale, conferențiar universitar; Zugrav Tatiana, medic rezident; Lupu Gheorghe, medic rezident.

   

  Medalie de Aur pentru Metodă de tratament al fistului intestinale externă.

  Grupul de cercetători:
  Pisarenco Sergiu, Cușnir Adrian, Anghelici Gheorghe, Zugrav Tatiana.

  Medalie de Argint și Premii speciale pentru Metoda de prognostic al riscului cu sindrom cardiorenal; accident vascular cerebral și prognostic de infarct miocardic în sindromul cardiorenal la pacienții cu insuficiență cardiacă intermediară și redusă.

  Grupul de cercetători:
  Bivol Elena, doctor în științe medicale, Grib Livi, profesor universitar, doctor habilitat în medicină.

  Participarea în cadrul acestor expoziții a servit un prilej de transfer tehnologic, informațional și important schimb de experiență dintre personalitățile remarcabile din domeniul inovării și inventicii. Aprecierea echipelor de lucru, menționate cu distincții este înalt lăudabilă și încurajată la noi progrese.
  Datorită diagnosticului precoce și elaborării unor metode de tratament noi moderne și unice pacienților li se oferă șansa de vindecare în stări și situații critice, când aceștia practic își pierduseră speranța.

  Aducem sincere felicitări premianților și le urăm noi performanțe în continuare!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP