logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Dna Elena Bivol, șefa Departamentului calitatea serviciilor medicale de la IMSP SCM „Sfânta Treime” a realizat o relatare privind situația COVID-19 în emisiunea analitică „Obiectiv Comun” de la TVR Moldova. Accentele puse de dna Doctor Elena Bivol în transferul informațional realizat țin de particularitățile de infrastructură cât și a personalului medical care activează în Departamentul COVID-19 de la CE Moldexpo.

  Potrivit dnei Elena Bivol, în Departamentul COVID-19 sunt internați peste 350 de pacienți în stări grave și extrem de grave, mulți dintre aceștia ar fi necesar să fie referiți în secțiile COVID-19 ale spitalelor cu acest profil, însă din motiv că în aceste instituții medicale sunt internați pacienți în stări medii, efortul maximal cade pe personalul medical de la CE Moldexpo.
  În acest context reamintim că până la pandemie numărul de paturi din cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime” este de 600, iar de la declanșarea pandemiei peste o 1000 paturi, fiind asistate de același personal medical, fapt care precedează o epuizare a cadrelor medicale. SCM „Sfânta Treime” în tot acest interval de timp a asigurat asistența medicală a pacienților non-COVID, astfel toate urgențele medicale au fost asistate de specialiștii din cadrul spitalului.
  Cât privește Departamentul COVID-19 de la CE Moldexpo, actualmente este asigurat cu tehnica și personalul medical necesar. Rămâne actuală imunizarea anti COVID-19 și respectarea măsurilor care pe bune sunt de o reală susținere a personalului medical dar și a întregii populații.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP