logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • În data de 1 martie, în cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime” s-a desfășurat o ședință de lucru cu participarea expertului Organizației Mondiale a Sănătății Iacob Ceglar și a coordonatorului programului din biroul de țară al OMS Andrei Matei.

  Scopul vizitei este de a evalua situația curentă din Republica Moldova cu privire la contractarea serviciilor medicale din instituțiile medico-sanitare publice, printre care se numără și spitalul „Sfânta Treime” . Pe parcursul ședinței, directorul instituției, Oleg Crudu, alături de alți reprezentanți ai administrației au trecut în revistă activitatea spitalului și au răspuns la întrebările adresate de oaspeți.

  Coordonatorul programului din biroul de țară al OMS Andrei Matei a precizat: „Organizația Mondială a Sănătății a venit cu experții săi pentru a se întâlni cu principalii actori din acest domeniu: Compania Națională de Asigurări în Medicină, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prestatori de asistență medicală primară și spitalicească spre a vedea cum are loc procesul de contractare a serviciilor medicale, din perspectiva prestatorului de servicii medicale spitalicești. Este prima misiune din acest an, care va concluziona și va stabili care sunt pașii următori și în ce domeniu OMS va oferi asistență tehnică pentru CNAM și MSMPS, astfel încât procurarea serviciilor medicale să devină mult mai strategică.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP