logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • De curând, directorul Clinicii Chirurgie nr.2 „C. Țîbîrnă” din cadrul SCM „Sfânta Treime”, șef Laborator de Cercetări Științifice Hepatochirurgie, doctor habilitat în medicină, profesorul Gheorghe Anghelici a sărbătorit frumoasa aniversare a 60 de ani. Cu acest prilej, administrația și întreg colectivul SCM „Sfânta Treime” exprimă sincere felicitări, dorindu-i împliniri mărețe, sănătate, prosperitate și putere de muncă!

  Directorul SCM „Sfânta Treime”, doctor în științe medicale, conferențiar-universitar, medic chirurg categorie superioară, Oleg Crudu.

  Profesorul Anghelici este unul dintre oamenii de știință al căror nume este bine cunoscut nu doar în Moldova, dar și în străinătate. Din 1996, dumnealui este membru al Societății Mondiale a Chirurgilor. Profesorul deține peste 40 de invenții patentate și 8 premii obținute la expoziții internaționale. În 2014, dl Anghelici a câștigat Premiul Guvernului Republicii Moldova „Cel mai bun inventator” pentru dezvoltarea unui set de tehnici unice pentru prevenirea și tratamentul complicațiilor cirozei hepatice.

  Astăzi, profesorul Anghelici este directorul Clinicii Chirurgie nr. 2 „Constantin Țîbîrnă” din cadrul SCM „Sfânta Treime”, la cârma sa având și Laboratorul de Cercetări Științifice Hepatochirurgie, doctor habilitat în medicină care știe să împărtășească cunoștințele acumulate în timp și să pregătească o nouă generație de chirurgi. Dumnealui se bucură de un respect bine meritat în rândul colegilor și studenților. Ne cunoaștem de mai bine de 20 de ani, avem multe interese comune. Ne leagă atât activitatea științifică comună, cât și faptul că ambii suntem medici chirurgi, petrecând astfel sute de ore împreună lângă masa de operație, ceea ce inevitabil a dus la fortificarea relației de prietenie.

  Îl felicit din toată inima pe profesorul Anghelici, pe care îl consider unul dintre mentorii mei, atât în activitatea științifică, cât și în practica de chirurg!

  Dragă profesore, vă doresc să rămâneți un chirurg de succes, un om de știință al căror idei creative nu vor dispărea nicicând, un profesor ce va cultiva talentul și succesul în elevii săi!
  Să aveți parte de multă sănătate, pace, căldură și prosperitate în familia dumneavoastră!

  Ion Damaschin, doctor în științe medicale, medic-chirurg secția Chirurgie Septică a SCM „Sfânta Treime”.
  Pe profesorul Anghelici l-am cunoscut chiar aici, la SCM „Sfânta Treime” prin anul 1979. Dânsul era colaborator științific la catedra profesorului C. Țîbîrnă și de atunci s-a ocupat cu lucrul științific, cu patologiile ficatului, îndeosebi ciroza hepatică, care este o problemă foarte gravă. Inițial nu eram foarte apropiați fiindcă lucram în colective diferite, dar pe parcursul anilor, văzându-l în diverse ipostaze, am constatat că este persoană foarte inteligentă, calmă, inocentă, deschisă. Mediul în care trăim modelează orice om, iar dl Anghelici nu a fost o excepție. Și totuși, în ciuda circumstanțelor, profesorul Anghelici a păstrat toate aceste calități definitorii. Își face conștiincios munca și are o energie de invidiat. Lucrul său este foarte solicitant, surprinzător fiind faptul că găsește putere și pentru știință, ceea ce necesită un efort enorm. Cred că sunt puțini oameni care pot să ducă o povară atât de grea, astfel încât profesorul Anghelici activează în 2 secții cu patologii grave, paralel având lucrul științific și cel didactic.
  Cu ocazia frumoasei aniversări, îl felicit pentru munca depusă, realizările incontestabile, astfel de la un subordinator a ajuns la funcția de director de clinică, profesor, doctor habilitat, el prezentând un exemplu viu pentru generația mai tânără de medici. Eu pot doar să mă bucur pentru succesele sale și să fiu mândru că a avut puterea de a trece peste toate obstacolele vieții. Mie îmi face o deosebită plăcere să lucrez cu el.

  Îl felicit încă o dată, îi doresc realizări frumoase în continuare, multă sănătate, respect din partea colegilor, pace și bunăstare în familie și să nu se oprească aici, fiindcă știu că are planuri mari legate de știință care trebuie duse până la capăt.

  Galina Pavliuc, doctor în științe medicale, conferențiar-universitar Clinica Chirurgie nr. 3 „C. Țîbîrnă”, Catedra Chirurgie a USMF „N. Testemițanu”.

  Profesorul Gheorghe Anghelici s-a confruntat mulți ani cu o problemă gravă în Moldova și anume tratarea pacienților cu ciroză hepatică decompensată. Pe această temă, a susținut două disertații și a publicat numeroase publicații atât în țara noastră, cât și în străinătate. Am lucrat cu dumnealui mulți ani în Laboratorul de Cercetări Științifice Hepatochirurgie și pot să spun că este un medic foarte calificat, care este gata oricând să ajute atât pacienții, cât și colegii. Un om de știință, care se află mereu în cercetare și atrage tinerii specialiști în această sferă. O persoană receptivă, comunicativă și decentă în toate privințele, pentru oricine care l-a cunoscut.

  Profesorul Anghelici este un chirurg minunat, iar chirurgia este un destin și o vocație. Astăzi vreau să-i doresc minunatului chirurg, profesorul Anghelici, să continue să fie îndrăgostit de profesia sa, astfel încât să nu se îndoiască niciodată de avantajele enorme pe care le aduce munca sa dificilă.

  Îi doresc din toată inima să cucerească toate culmile. Succese creative pentru tine, drag profesor și, bineînțeles, sănătate! Felicitări cu ocazia frumoasei aniversări!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP