logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Pe 31 mai 2016, va intra în vigoare una dintre cele mai importante prevederi legislative care interzice fumatul în spațiile publice închise. Legea privind controlul tutunului prevede interzicerea fumatului în spaţiile publice închise şi semi-închise, la locul de muncă, în transportul public, în spaţiile publice deschise administrate de instituţiile medico-sanitare şi de învăţământ.

  Administraţia IMSP SCM „Sfânta Treime” a afişat pe uşa de intrare simbolul ce interzice fumatul şi aminteşte că Legea prevede, de asemenea, sancţiuni atât pentru gestionarii spaţiilor în care este interzis fumatul, cât şi pentru fumători. Persoanele fizice care nu respectă prevederile legii riscă amenzi de până la 500 de lei. În cazul cluburilor, barurilor şi restaurantelor, sancţiunile sunt mai dure: între 5 mii şi 15 mii de lei şi chiar suspendarea activităţii.Totodată, amintim despre efectele negative ale fumatului: creşterea ritmului inimii şi a tensiunii arteriale,iritarea naso-faringelui si a laringelui, apariţia tusei, scăderea rezistentei la infecţii respiratorii, respiraţie greoaie, dureri toracice, bronşite cronice, boli cardio-vasculare, boli digestive, cancer al sistemului digestiv, vezicii urinare, cancer pulmonar, ş. a.

  Menţionăm că pachetul cu legi anti-tutun a fost adoptat în lectură finală pe 29 mai 2015 în unanimitate şi cu aplauzele parlamentarilor.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP