logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • Medicii chirurgi-urologi din cadrul SCM „Sfânta Treime” au efectuat încă o operație de înlăturare a pietrelor renale prin nefrolitotomie percutanată. De această dată intervenția a fost într-o oarecare măsură mai specială.


  Șeful secției Urologie a SCM „Sfânta Treime” , specialist principal Direcția Sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, medic chirurg-urolog Vladimir Urolog a menționat: „Aceasta nu este prima operație de acest gen efectuată de către medicii noștri. Astfel de intervenții de înlăturare a pietrelor renale prin nefrolitotomie percutanată am început să efectuăm cu 7 luni în urmă și am acumulat suficientă experiență pentru a putea trece la cazuri mai complicate de urolitiază.
  Individualitatea operației de aseară constă în faptul că acest calcul coraliform a umplut întregul sistem bazinetal caliceal. Asemenea cazuri sunt considerate destul de complicate în practica chirurgicală.
  Medicii secției noastre au putut efectua cu succes această intervenție dificilă. Operația a durat 1,5 ore. Astăzi pacientul se află în secția noastră, se simte normal, iar în 5 zile va fi externat.

  Mai multe detalii despre desfășurarea operației a oferit Artur Ieșeanu – unul din medicii chirurgi-urologi din cadrul spitalului care a participat direct la realizarea intervenției.

  20624107_1471637412892823_1180692_n
  P.S. Amintim că prima intervenție de înlăturare a pietrelor renale prin nefrolitotomie percutantă a fost efectuată de către chirurgii-urologi ai spitalului în noiembrie anul trecut (de atunci au fost operați cu succes 70 de pacienți) precum și faptul că SCM „Sfânta Treime” este singura instituție medicală din Moldova unde se realizează astfel de operație.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP