logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Săptămâna aceasta o delegație din Republica Tadjichistan a vizitat Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Delegația a fost formată din directori ai spitalelor raionale, medici și bioingineri, însoțită de dl Victor Șontea, șef al Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală de la UTM.

  Scopul vizitei delegației din Republica Tadjichistan a constituit interesul pentru aspectele manageriale ale organizării asistenței medicale spitalicești, dar și particularitățile ce țin de bioingineria medicală.
  În cursul vizitei, directorul spitalului, dl Oleg Crudu a prezentat informații în ce privește activitatea spitalului și impactul pozitiv al asigurărilor medicale, dar și proiectele externe, e vorba de proiectul JICA, care a avut o mare importanță asupra modernizării tehnicii medicale din spital.
  Membrii delegației au adresat mai multe întrebări ce țin de sistemul de finanțare a spitalului, de aspectele clinice a serviciilor medicale dar și particularitățile în ce privește deservirea tehnicii medicale de către bioingineri. Oaspeții au avut parte de răspunsuri relevante la întrebările adresate, dar și posibilitatea să viziteze secțiile clinice din spital.
  Reprezentații delegației au relatat impresiile privind această vizită, serviciului de presă din cadrul IMPS SCM „Sfânta Treime”.
  Ghiioev Uzabindjan, medic șef al centrului raional Raștovo din Republica Tadjichistan, ne-a spus: ”Foarte impresionat am rămas, de munca oamenilor care activează în acest spital, dar și de tehnica medicală cu care este dotat spitalul. Fiind de formațiune cardiolog am vizitat Departamentul de Radiologie Intervențională, Angiografie desigur am rămas plăcut surprins de capacitățile acestuia.”
  Djuraev Suhiddin, director al Centrului republican, Reparația utilajului medical, a spus: ”Nu pot ca să nu remarc capacitățile manageriale ale directorului de spital, care a conștientizat acum câțiva ani, cât de importanți sunt bioinginerii în menținerea tehnicii medicale, care poate să asigure actul medical la cel mai înalt nivel, am vizitat acest Departament și recunosc avem multe de învățat de la dvs.”
  Saidov Abdurașid, manager al Fondației Aga Han din Republica Tadjichistan, a remarcat: ”Membrii delegației noastre au avut parte de informații utile, care ulterior vor sta la baza unor acțiuni concrete și în țara noastră. Am primit răspunsuri la multe întrebări de interes pentru noi, am văzut cum funcționează departamentele medicale.”
  Mahmudov Dilovarșo, coordonator al serviciului de medicină de familie, Aga Han, ne-a comunicat: ”Dl Oleg Crudu, ne-a prezentat informații de mare interes pentru noi, fapt care apreciem foarte mult și suntem mulțumiți de vizita de care am avut parte.”
  Victor Șontea, șef al Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală de la UTM a spus: ”Delegația pe care o însoțesc, a avut un mare interes și pentru Departamentul de bioinginerie medicală din cadrul Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Dl Oleg Crudu, a fost printre primii directori ai instituțiilor medicale care a valorificat bioingineria. Avem o colaborare frumoasă cu spitalul și suntem mândri că foștii noștri studenți muncesc la cel mai bun spital din țară.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP