logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Pentru prima dată la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” a fost efectuată o intervenție pe cale endoscopică la o pacientă în vârstă de 75 de ani, cu coledocolitiază gigantă, caz rar întâlnit prin prezența de calcul de 2cm în calea biliară principală.

  Potrivit dlui Oleg Savin, medic chirurg endoscopist, doctor în științe medicale, șef al secției Endoscopie, până acum multe intervenții cu asemenea diagnoză se efectuau prin metoda chirurgicală deschisă laparotomia, cu risc mare de complicații și recuperare îndelungată.

  Actualmente, echipamentul endoscopic din cadrul secției permite nu doar diagnosticul patologiei, dar și tratamentul endoscopic. Astfel, pentru prima data în cadrul spitalului „Sfânta Treime”, la o pacientă de 75 ani cu coledocolitiază gigantă, s-a recurs la litotripsie endoscopică coledociană. Această operație a fost realizată pe cale endoscopică, printr-o mică incizie, având în dotare aparat de litotripsie. După ce calculul a fost fragmentat în părți mai mici, acesta a fost extras prin duoden. Pacienta în aceeași zi după intervenție putea să se deplaseze, iar peste trei zile a fost externată.

  În secția Endoscopie activează o echipă de medici calificați, specialiști cu o experiență de mai bine de 10 ani, care, anual, realizează peste 5500 de endoscopii la diverse sisteme și organe.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP