logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • 16 mai 2019, în una dintre sălile de operație a IMSP SCM „Sfânta Treime”, profesorii otorinolaringologi din SUA au demonstrat un master-class pentru specialiștii din Moldova.
  Mai multe detalii despre acest eveniment relatează doctorul în științe medicale, conferențiar universitar catedra Otorinolaringologie a USMF „N. Testemițanu”, șef Clinică ORL a IMSP SCM „Sfânta Treime”, Vasile Cabac.

  Dr. Rodney Shlosser din Carolina de Sud și dr. Marius Moody din Alabama nu sunt pentru prima dată la noi. Cele trei clinici ORL din Moldova colaborează cu ei de mult timp, împărtășesc experiențele acumulate, programele de formare etc. În cadrul vizitei profesorii au predat lecții pentru specialiștii otorinolaringologi, precum și pentru studenți, medici rezidenți, medici otorinolaringologi și medici care trec specializarea. Astfel au participat toți cei care doresc să dobândească cunoștințe noi în domeniul rinologie și anume: nasul și sinusurile paranazale (profesorii sunt specializați anume în acest domeniu).
  Având în vedere că baza uneia dintre clinici este secția Otorinolaringologie a IMSP SCM „Sfânta Treime”, profesorii nu sunt pentru prima dată nici în spitalul nostru. Mai exact, ei efectuează un master-class în sălile noastre de operație și își împărtășesc experiența deja pentru a 4-a oară (alte vizite au avut loc în 2013, 2015 și 2017).
  Intervențiile chirurgicale realizate astăzi, au fost efectuate la un singur pacient, și anume:
  – înlăturarea chistului dorsului nazal;
  – chirurgia funcțională endoscopică a sinusurilui paranazale.
  Aceste sunt intervenții extrem de complicate, nivelul lor de dificultate fiind cel mai mare și anume 5. Această operație durează mai mult de 4 ore și necesită experiență, cunoștințe și efort fizic considerabil.
  Suntem extrem de recunoscători colegilor din străinătate pentru că au știut să împărtășească cu noi cunoștințele și experiența lor și sperăm la o colaborare frumoasă în continuare.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP