logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Spitalul ”Sfânta Treime” din capitală marchează anul curent 40 de ani de la fondare. Cu această ocazie, în luna iunie, a fost organizată o conferință științifică aniversară, în cadrul căreia s-au întrunit zeci de medici.

  La conferință au participat și colegii de la fiisanatos.md, care au reflectat exhaustiv evenimentul: http://fiisanatos.md/ro/main/Allvideo#content.

  Amintim că IMSP Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime” reprezintă cea mai polivalentă instituție medico-sanitară publică din sistemul sănătății municipal. Un prestigiu aparte conferă instituției suportul și activitatea a 8 profesori și 46 de doctori în științe medicale, colaboratori ai Universității de Stat de Medicină ”Nicolae Testemițanu”.

  Pe parcursul a 40 de ani de la fondarea spitalului ”Sfânta Treime”, mai bine de 50 de mii de studenți de la Universitate și de la Colegiul de medicină și-au făcut practica și au căpătat experiență, muncind cot la cot cu personalul medical calificat al spitalului. Aici, anual se acorda asistență a peste 35 de mii de bolnavi, dintre care circa 25 de mii de pacienți sunt spitalizați. Astfel, în decursul a 40 de ani a fost acordat ajutor medical a peste un milion 200 de mii de pacienți. Anual la ”Sfânta Treime” sunt efectuate în jur de 12 mii de intervenții chirurgicale, iar pe parcursul celor 40 de ani statistica sumează peste 50 de mii de intervenții chirurgicale.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP