logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În perioada 6-7 februarie 2024 în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” departamentul de Cardiologie intervențională și Chirurgie endovasculară a SCM ”Sfânta Treime” echipa de specialiști în frunte cu șeful departamentului Andrei Grib și împreună profesorul român Cristian Stătescu, șeful clinicii de Cardiologie medicală a Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași au efectuat primele intervenții de implantare a cardiostimulatoarelor cardiace.

  Electrostimulatoarele cardiace, cunoscute ca și pacemakere, reprezintă niște dispozitive mici, implantate la pacienții care suferă de dereglări de ritm cardiac. Aceste dispozitive salvează viața multor pacienți și le crește considerabil calitatea vieții.

  În prezent, in RM necesitatea de implantare a acestor dispozitive depășește de 3 ori capacitatea sistemului de a oferi aceste servicii de înaltă performanta. La inițiativa Clinicii de cardiologie USMF N. Testemițanu condusa de prof.univ. Livi Grib cu suportul administrației SCM „Sfânta Treime”, acum 1 an a fost demarat un proces complex de pregătire, instruire, asigurarea logisticii pentru ca astăzi să fie posibilă efectuarea acestui tip de intervenții.

  Apreciem înalt colaborarea fructuoasă cu Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași, colaborare ce contribuie la formarea si creșterea profesională a personalului medical, inclusiv la medicul Ion Stepan în Departamentul de Electrofiziologie și Dispozitive Cardiace Implantabile. Aducem mulțumiri profesorul Cristian Stătescu, șeful clinicii de Cardiologie medicală a Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași care ne-a fost alături atât la etapa de pregătire cât și la realizarea acestui tip de intervenții în cadrul spitalului.

  Astfel, investind în formarea specialiștilor și dezvoltând capacitățile tehnice necesare, Spitalul Clinic Municipal SCM „Sfânta Treime” se aliniază de astăzi la puținele instituții medicale din tara ce oferă posibilitatea rezolvării aritmiilor cardiace prin implantare de electrostimulator cardiac.

   

   

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP