logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În perioada 12-13 mai, la Istanbul a avut loc al 21-lea Simpozion Internațional de Terapie Intensivă, în cadrul căruia au participat și reprezentanți ai SCM „Sfânta Treime” – medicii anesteziologi-reanimatologi Iraida Camerzan (secția Terapie Intensivă) și Svetlana Mîța (secția Anesteziologie).

  Astfel de simpozioane, unice în această sferă, au loc o dată la doi ani, iar interesul pentru ele este în continuă evoluție, fapt demonstrat prin numărul exhaustiv al participanților, în număr de 1000. Scopul acestor forumuri este de a prezenta participanților o imagine de ansamblu a celor mai recente noutăți în tacticile de terapie intensivă a pacienților în stare critică.

  În acest an, au participat 40 de țări, însă doar 10 dintre ele au fost selecționate pentru a împărtăși experiența dobândită în organizarea serviciului de terapie intensivă și activității în domeniul donării de organe din țara de origine.

  Este plăcut să remarcăm faptul că în top 10 se include și Republica Moldova. Activitatea secției Terapie Intensivă a SCM „Sfânta Treime” sub conducerea Agenției Naționale de Transplant a meritat o apreciere la înalt nivel, deja de mulți ani demonstrând rezultate remarcabile la nivel european, astfel în 2014 Moldova s-a clasat pentru prima dată în lista celor 52 de țări, care sunt incluse într-un program specializat de donare a organelor.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP