logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Dna Natalia Fiodorova, medic cardiolog categorie superioară, șef al secției Cardiologie, la IMSP Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime” în cadrul rubricii “Pastila de Sănătate” de la Radio Moldova a vorbit cum să ne menținem o inimă sănătoasă.

  Doctor Natalia Fiodorova informează că: ” În ultimii ani, cardiologii au venit cu mai multe recomandări, menirea cărora este să prevină afecțiunile cardiovasculare. Astfel, cardiologii de la o Clinică din SUA au elaborat un program (intitulat sugestiv 5-8-10) care, fiind aplicat în viață, poate asigura o sănătate durabilă a inimii. Specialiștii în domeniu ne sugerează să mâncăm zilnic cinci fructe și legume, deoarece vitaminele și microelementele pe care le conțin pun inima în mișcare. Urmează 8 ore de somn, pentru că un somn odihnitor poate face minuni pentru inima noastră. Programul se încheie cu 10 minute de activitate fizică. Chiar dacă se consideră că 30 de minute de activitate fizică zilnică sunt binevenite, cu toate acestea și 10 minute sunt suficiente pentru menținerea unei inimi sănătoase”.

  Potrivit Nataliei Fiodorova, în perioada rece, atunci când temperaturile sunt scăzute, inima persoanelor sănătoase nu reacționează negativ la schimbări, însă oamenii care suferă de o patologie a inimii e nevoie să fie prudenți, deoarece pot surveni complicații în urma spasmelor ce survin la temperaturi joase.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP