logo
  • Birou de Informatii
    022-43-85-15
  • Informații
    060740791
  • Margareta Surlari, medic gastroenterolog, șefa secției Hepatologie de la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, a realizat un transfer informațional în emisiunea „Zi de Zi” în care a relatat despre cauzele intoxicațiilor alimentare și salmoneloza.

    Potrivit medicului, intoxicația alimentară și salmoneloza poate fi prevenită dacă respectăm câteva reguli, mai ales pe timp de vara, atunci când temperaturile crescute favorizează multiplicarea bacteriilor într-un ritm alert. Consumul diverselor alimente contaminate, fie crude, sau incorect preparate termic pot determina probleme severe ale sistemului digestiv. De aceea este important refrigerarea produselor în condiții optime. De asemenea, prepararea alimentelor la temperaturi suficient de înalte pentru a distruge microorganismele patogene și spălarea mâinilor ori de câte ori este preparată mâncarea sunt printre cele mai importante recomandări în prevenția intoxicațiilor alimentare și salmoneloza.

     

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP