logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În perioada 3-9 octombrie este marcată, Săptămâna națională de prevenire a intoxicațiilor cu ciuperci. Evenimentul se desfășoară sub genericul ”Evitați cumpărarea ciupercilor din locuri neautorizate”. Timp de o săptămână specialiștii își propun să informeze și să sensibilizeze populația privind pericolul consumului de ciuperci și efectele asupra sănătății. 

  Pe parcursul anului 2021, au fost înregistrate peste 143 de cazuri de intoxicație cu ciuperci. Toate aceste cazuri au fost asociate colectării și achiziționării ciupercilor din piețe neautorizate.
  În cadrul spitalului IMSP SCM „Sfânta Treime”, sunt internați pacienți din municipiu, dar și din țară cu intoxicații grave cu ciuperci, susține  Alexandru Belecciu, medic toxicolog reanimatolog, în secția Anestezie și Terapie Intensivă. Personalul medical din secția ATI este bine pregătit pentru a salva și trata pacienți cu atare grave probleme de sănătate. În acest context, populația e nevoie să cunoască că nu există niciun test sigur la care poate recurge culegătorul sau consumatorul de ciuperci pentru a evita otrăvirea. De aceea, medicul Alexandru Belecciu, recomandă de a consuma ciuperci  numai din locuri autorizate.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP