logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În ultimele șase luni ale acestui ani, peste 484 pacienți cu diverse patologii ale rinichilor au beneficiat de tratament în secția Nefrologie și Dializă. În această secție activează medici și asistenți medicali cu experiență care acorda asistență medicală pacienților cu diverse afecțiuni nefrologice. De asemenea, este unica secție din municipiu care efectuează anual peste 1400 de ședințe de hemodializă, la pacienții cu insuficiență renală cronică și acută.

  Continuăm să scriem despre pacienții care țin să adreseze mesaje de mulțumire personalului medical. Pacienții Dimentev Pavel și Vladimir Bruia sunt printre cei care beneficiază de asistență medicală specializată, ne-au mărturisit despre atitudinea grijulie pe care o resimt în perioada spitalizării:
  „Ce poate fi mai de preț când te simți bine, realizez că la mijloc sunt medicamentele, dar și atitudinea, profesionalismului acestor oameni din această secție.
  Eu deja de 9 ani sunt pacientul acestei secții, însă datorită dlui Boris Sasu, duc o viață activă, mă bucur de tot ce dă sens acestei vieți” ne-a spus pacientul Vladimir Bruia.
  Plin de recunoștință față de personalul medical este și pacientul Dimentev Pavel: „Medicii, asistenții medicali, infirmierele, bucătăresele care gătesc atât de gustos sunt deopotrivă și responsabili dar și empatici. Le adresăm un mare mulțumesc pentru efortul pe care-l depun în tratamentul nostru, le dorim multă sănătate și succese.”
  În secția Nefrologie și Dializă din cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime” sunt tratați pacienți cu diverse afecțiuni ale rinichilor este vorba de insuficiența renala acută, nefropatii glomerulare, boala polichistică renală, afecțiuni acute și cronice de rinichi, patologia pacienților hemodializați cronic.
  Dl Boris Sasu, doctor în științe medicale, șef al secției Nefrologie și Hemodializă a menționat: „Această secție este destinată pacienților cu diverse boli renale acute și cronice în care sunt tratați pacienții din municipiu dar și din întreaga țâră. Este o muncă de echipă, iar fiecare succes este o biruință asupra bolii. Desigur, de fiice dată suntem plăcut surprinși de mesajele de mulțumire ale pacienților, dovadă că străduința noastră este apreciată.
  Pacienții Dumitru Pavel și Vladimir Bruia sunt tratați prin hemodializă. Dimentev Pavel a fost diagnosticat cu glorulonefrită cronică sclerozată, insuficiență renală cronică terminală și de 2-3 ori pe săptămână are nevoie de hemodializă, fără de această procedură supraviețuirea este imposibilă. În lipsa contraindicațiilor, este posibilă includerea pacientului în lista de așteptare pentru transplant renal.
  Cât privește pacientul Vladimir Bruia, mai bine de 9 ani, a fost diagnosticat cu insuficiență renală cronică terminală și de asemenea necesită hemodializă. Desigur grație tratamentului poate duce un mod de viață obișnuit.”
  În secția Nefrologie și Dializă activează 4 medici nefrologi și 7 asistenți medicali, care zi și noapte tratează și supraveghează zeci de pacienți cu diverse patologii ale rinichilor.
  Cât privește serviciul de hemodializă este oferit pacienților în regim ambulatoriu, pacienților tratați cu hemodializă cronică care se tratează la moment în alte secții ale spitalului și pacienților cu insuficiență renală acută ce necesită tratament cu hemodializă.
  În cadrul secției este o sală de hemodializă cu 5 aparate de dializă. Secția include și o sală în care se află aparatajul pentru pregătirea soluțiilor de dializă, filtrele de apă și pompele de apă. De asemenea, sala de dializă este conectată la sursa centrală de oxigen, determinată de necesitatea conectării la sursa de oxigen a pacienților gravi pe parcursul ședințelor de hemodializă.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP