logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • Stimați colegi, dragi prieteni!

  În acest an, sărbătoarea noastră profesională – Ziua lucrătorului medical și a farmacistului o marcăm într-un context dificil, aș spune chiar, excepțional. Situația neordinară, prezentă astăzi nu numai în țara noastră, dar și în multe alte țări ale lumii și nu numai în medicină, ci și în aproape toate sferele activității umane, poate avea un impact îndelungat. Dar omenirea s-a confruntat și mai înainte cu războaie și devastări, foame și epidemii. Va intra în istorie, mai devreme sau mai târziu, și COVID-19. Cert este că situațiile critice ”dezgolesc”natura umană: calitățile umane ”se escaladează” – atât cele bune, cât și cele rele.

  Este incontestabil faptul că pandemia cu care ne confruntăm cu toții astăzi a făcut propriile ajustări. Și e clar deja clar că viața după pandemie nu va mai fi la fel. Vreau să cred, dragi colegi, că, urmărind realitatea de astăzi, atitudinea față de medicină, față de activitatea lucrătorului medical se va schimba, și să sperăm, spre bine. Cuvântul „MEDIC” își va redobândi valoarea anterioară, iar profesiile medicale – respectul de altă dată. Să sperăm…

  După cum ne arată viața, în momente dramatice (iar realitățile de astăzi pot fi calificate astfel), profesia noastră a devenit mai solicitată ca niciodată. În acest „război” noi ne-am plasat în prima linie. Și, cu profund regret, ca în orice război, suportăm pierderi, inclusiv irecuperabile. Este dureros, pentru că viața umană nu are preț, iar când persoana iubită – rudă, prieten, angajat – ne părăsește, este o adevărată tragedie.

  Dragi colegi, vă sunt recunoscător tuturor pentru povara, pe care v-ați asumat-o în această perioadă complicată. Pentru faptul că, ați răspuns primului apel, primei solicitări, și ați venit să lucrați cu mine la Centrul COVID-19. Pentru faptul că, spitalul nostru polivalent, a primit „lovitura principală” și continuă să primească în mod de urgență pacienți cu diverse maladii, care nu au dispărut în această perioadă. Pentru faptul că, în aceste condiții de loc simple, continuați să acționați într-un mod coordonat și calm, ajutând pacienții să se recupereze și să se întoarcă la viața lor obișnuită: în trei luni, în spitalul nostru au fost tratați peste 8.000 de pacienți, au fost efectuate peste 1.200 de intervenții chirurgicale, și după aceste cifre sunt vieți omenești!

  Vă mulțumesc pentru dăruire și devotament, pentru spiritul colectiv și gătința de a pune umărul.

  Astăzi, de Ziua noastră profesională, vă aduc sincere felcitări! Și vă felicit nu numai cu sărbătoarea propriu zisă, dar și pentru faptul că ați ales profesia de lucrător medical – cea mai nobilă din această lume!

  Vă doresc sănătate si succese, răbdare in munca de zi cu zi si pacienți recunoscători! Sincere felicitări și numai bine dvs și familiilor dvs!

  Cu respect și recunoștință, directorul spitalului Oleg Crudu.

   

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP