logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • Astăzi, 15 septembrie, timp de o oră, au fost organizate exerciții de simulare a unui accident rutier în care au fost implicați zeci de oameni și necesitau ajutor medical calificat.

  Departamentul Primiri Urgențe a recepționat cazul accidentului și în timp record a pregătit patru echipe de triaj pentru a prelua pacienții care erau transportați de serviciul prespitalicesc. Rând pe rând, pacienții antrenați în exercițiu au avut parte de asistența medicală necesară. Toți actorii, care au luat parte în acest exercițiu de simulare au dat dovadă de o bună pregătire, or acest exercițiu este realizat la modul serios zi cu zi cu pacienții ajunși la spital.

  Potrivit dlui Gheorghe Străjescu, doctor în medicină, conferențiar universitar, vicedirector chirurgie la IMSP Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”, echipele au recepționat cazul accidentului în timp util, pacienții au beneficiat de primul ajutor, simultan au fost coordonate secțiile care au preluat pacienții, blocul operator, terapie Intensivă. Dl Gheorghe Strajescu a mai spus că asemenea scenarii se pot întâmpla și în viața reală, iar modul în care reacționează personalul medical în atare situații excepționale are o mare importanță la gestionarea medicală corectă și la salvarea de vieți omenești.

  Exercițiu de simulare a unui accident soldat cu multiple victime este realizat conform planului de activitate și strategii din cadrul SC M “Sfânta Treime”, răspuns la accidente, situații excepționale, catastrofe, unde are de suferit multă populație ca urmare a traumatismelor.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP