logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • Astăzi, 19 februarie 2021, a avut loc o vizită de lucru a Primarului General al mun. Chișinău dl Ion Ceban la Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. În timpul vizitei, directorul spitalului dl Oleg Crudu, a prezentat Primarului General modul în care sunt organizate lucrările privind crearea noii secții de Terapie Intensivă.

  În cadrul Spitalului Clinic Municipal “Sfânta Treime”, se realizează lucrări pentru a crea o nouă secție de Reanimare și Terapie Intensivă cu o capacitate de 14 paturi. Pentru deschiderea secției ATI, din bugetul municipal au fost alocate mijloace financiare în valoare de circa 6 mil. lei, bani care vor fi utilizați doar pentru lucrările de reparație conform standardelor internaționale în domeniu.
  Necesitatea creării acestei unități critice pentru sistemul medical municipal, a apărut odată cu debutul pandemiei COVID-19, când instituția medicală, pe lângă serviciile înalt calificate pe care le acordă pacienților pe diferite specialități medicale, tratează și pacienți cu coronavirus. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cât și alți parteneri externi, de asemenea au oferit surse financiare pentru echipamentul și dispozitivele medicale, (monitoare, ventilatoare, mașini de anestezie, paturi multifuncționale etc.), dintre care o parte a fost deja procurat.
  După deschiderea noii secții, numărul total de paturi în secțiile ATI la spitalul “Sfânta Treime”, va constitui 68 de paturi, fiind spitalul cu cea mai mare capacitate.
  Lucrările de reparație în secția Terapie Intensivă și Reanimare au fost inițiate în decembrie 2020 și urmează a fi finalizate în luna aprilie, curent.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP