logo
 • Birou de Informatii
  022-43-85-15
 • Informații
  060740791
 • În data de 6 septembrie a avut loc o vizită de lucru a șefului Direcției sănătății a Consiliului municipal Chișinău Mihai Moldovanu la IMSP SCM ”Sfânta Treime”.


  Vizita de astăzi a avut drept scop realizarea următoarei etape a strategiei de dezvoltare a spitalului planificate pentru acest an și anume renovarea și modernizarea a 5 secții: chirurgie aseptică, cardiologie, endocrinologie, proctologie și neurorecuperare. Prima din ele – secția Neurorecupare a fost redeschisă la 29 august curent.

  În cadrul întâlnirii domnul Mihai Moldovanu a discutat cu administrația spitalului, șefii de secție și agenții economici despre cursul lucrărilor planificate și modul în care acestea progresează.

  Încă un proiect important este reconstrucția estacadei spitalului. Dificultatea proiectului constă în faptul că acesta urmează a fi executat în termeni restrânși, iar volumul lucrărilor este foarte mare și complex. Estacada existentă a fost concepută reieșind din particularitățile tehnice a ambulanțelor clasice. Apariția reanimabilelor moderne, cu alte dimensiuni a condus la necesitatea reconfigurării estacadei în vederea facilitării accesului acestora la Departamentul Medicină Urgentă. Concomitent, volumul serviciilor prestate de către departament și fluxul sporit al ambulanțelor impune crearea condițiilor pentru asigurarea primirii pacienților din câteva mașini concomitent. Astfel, până la finele anului curent urmează de a realiza toate etapele premergătoare construcției, ca în următorul an instituția să beneficieze de o nouă estacadă, care va permite accesul rapid a pacienților ce solicită asistență medicală în DMU.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP