logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • În perioada 22-23 noiembrie, în incinta SCM „Sfânta Treime” are loc o vizită de studiu a colegilor din Suedia și Georgia, organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu suportul Baltic Antibiotic Resistance collaborative Network – Barn. Prima zi de desfășurare a vizitei include un atelier de lucru în domeniul supravegherii și controlului infecțiilor asociate cateterizării vezicii urinare.

  Beneficiarii atelierului de lucru sunt medicii din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, Institutul mamei și copilului și Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

  Cu această ocazie, cu un cuvânt de salut și deschidere a atelierului a venit șeful adjunct al Direcției sănătății a Consiliului municipal Chișinău Constantin Rîmiș, urmat de reprezentantul MSMPS Daniela Demișcan, coordonatorul BARN Anette Hulth și vicedirectorul Centrului Național de Sănătate Publică Nicolae Furtună. Vorbitorii au reiterat importanța evidenței și preîntâmpinării infecțiilor asociate actului medical în contextul garantării siguranței pacientului.

  La eveniment participă specialiști în sănătate publică din Suedia, Georgia și Moldova. Programul întrunirii constă în vizite realizate în cadrul spitalului, atelier de lucru precum și discuții și schimb de experiență cu lucrătorii medicali din țara noastră.

  Rapoartele prezentate de către specialiști au avut ca obiectiv atât infecțiile asociate cateterizării vezicii urinare cât și particularitățile evidenței și măsurilor de profilaxie a infecțiilor asociate actului medical în țările de origine, astfel atelierul a însemnat o oportunitate semnificativă de cunoaştere şi dezvoltare în acest domeniu, pe baza cercetărilor și informațiilor pragmatice.

  Această vizită are drept scop transferul de bune practici între Suedia și Republica Moldova, consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări care implică un schimb de experiență și dezvoltarea unor proiecte comune, precum și încurajarea unei colaborări fructuoase în continuare.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP