logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Ziua internaţională a asistenţilor medicali (International Nurses Day) este celebrată, în întreaga lume, la 12 mai. Această dată marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale.

  Prin celebrarea acestei zile, se recunoaşte importanţa serviciilor oferite de asistenţii medicali atât la nivel local, cât şi global, fiind esenţiale pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare a Sănătății.

  Cu acest prilej, în cadrul SCM „Sfânta Treime”, s-a desfășurat o conferință consacrată Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. Agenda evenimentului a îmbinat un șir de subiecte importante ce țin de activitatea nurselor cu mesajele de felicitare inclusiv decernarea diplomelor de onoare și mulțumire asistenților medicali pentru „aportul adus în domeniul ocrotirii sănătății, merite deosebite, competență și profesionalism”. Un alt compartiment frumos al manifestării a fost inițierea în această profesie nobilă a 11 asistente medicale.

  Nursingul este o disciplină separată a medicinii, o știință și o profesie independentă, considerată una dintre cele mai nobile, deoarece pe lângă aptitudinile și cunoștințele medicale ale reprezentanților medicinii este nevoie de multă bunătate, sinceritate și capacitatea de a compătimi.

  Asistentul medical este acel reprezentant al personalului medical, care realizând recomandările medicului devine cea mai apropiată și de încredere persoană pentru pacient. Însăși denumirea de soră medicală poartă cu ea ceva familial și oferă speranțe pacientului în cele mai dificile momente.

  Le mulțumim pentru tot ceea ce fac, pentru dedicația și omenia de care dau dovadă mereu.

  Astfel, felicităm din inimă toți asistenții medicali cu ocazia sărbătorii profesionale! Primiți cele mai sincere urări de bine! Norocul să vă însoțească mereu, iar visele să vă devină realitate! Vă dorim multă sănătate, pace și căldură în familiile dumneavoastră!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP