logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 • Sloganul Zilei Europene Împotriva Obezității în 2019 este: „Combaterea obezității împreună”.
  Scopul acestei zile este de a reaminti oamenilor încă o dată, la nivel național și european, despre necesitatea de a acționa împotriva obezității și de a aminti persoanelor supraponderale sau obeze despre cât de importantă este menținerea unui stil de viață sănătos. Decizia de a aborda un regim sănătos, de a face sport aparține fiecărei persoane în parte, fiind una destul de accesibilă și realizabilă.

  În prezent, obezitatea se află pe locul 5 în lume, printre principalele cauze de deces, astfel în fiecare an această boală ucide 2,8 milioane de oameni adulți. În general, numărul persoanelor decedate din cauza excesului de greutate sau a obezității este mult mai mare decât în cazul persoanele cu greutate corporală scăzută.
  În plus, mai mult de 40 milioane de copii sub vârsta de 5 ani suferă de exces de greutate, ceea ce pune în gardă medicii din întreaga lume.
  Excesul de greutate și obezitatea este o acumulare excesivă sau patologică a țesutului adipos din organism și prezintă o adevărată amenințare la adresa sănătății. Pentru măsurarea obezității se folosește indicele de masă (IMC) – o mărime obținută prin împărțirea greutății unei persoane, exprimată în kilograme, la pătratul înălțimii acelei persoane, exprimată în metri. Persoanele al căror (IMC) este mai mare sau egal cu 30 suferă de obezitate, iar persoanele cu IMC mai mare sau egal cu 25 sunt supraponderale.
  Fiecare dintre noi poate:
  • Să limiteze numărul de calorii prin reducerea cantității de grăsimi și zaharuri consumate;
  • Să consume cât mai multe fructe și legume, cereale integrale și nuci;
  • Să efectueze exerciții fizice regulat (60 de minute pe zi pentru copii și 150 de minute pe săptămână pentru adulți).

  Dna Elena Bivol, medic endocrinolog, doctorand secția Endocrinologie din IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” a vorbit în cadrul emisiunii „Matinal Național” de la Radio Moldova, despre obezitate și consecințele acesteia asupra sănătății prin prisma reducerii corecte a greutății corporale.

   

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP