logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Diana Lupu, medic cardiolog la SCM „Sfânta Treime” în emisiunea “Sănătate pentru Toți” despre fibrilația atrială, ce presupune diagnosticul timpuriu și care sunt tendințele în tratament.

    Potrivit medicului Diana Lupu: ”Fibrilatia atriala apare în raport cu alte afecțiuni cardiovasculare și este cea mai frecventă tulburare de ritm cardiac, caracterizată prin contracții neregulate. Riscul de a dezvolta fibrilatie atriala creste o data cu vârsta, sunt afectati pacienții cu hipertensiune arterială, valvulopatii, insuficienţă cardiacă, cei ce au suportat infarct miocardic, obezitate, apnee obstructivă, diabet zaharat sau boală renală cronică. Desigur aici vorbim si de persoanele ce duc un mod de viață nesanatos.

    Este important de reținut că fibrilatia atrială nu este o sentință. Pacientii ce se află în grupul de risc sa fie monitorizați. Deci daca aveti peste 65 ani, sau suferiti de hipertensiune arterial sau alte patologii cardiovasculare atunci trebuie să vă monitorizați pulsul, și să fie efectuată electrocardiograma. În cazul în care sunteți diagnosticat cu fibrilație atrială e nevoie să fiți în PARTENERIAT cu medicul de a indica tratamentul cel mai optimal pentru DVS.

    Fibrilatia atrială netratată corespunzator poate slabi în timp inima și declanșa insuficiența cardiacă, mai ales în contextul frecvenței cardiace crescute cronic peste 100-120 bpm. Daca aveti risc de a dezvolta complicatii trombembolice este foarte important sa administrati tratamentul anticoagulant prescris de medicul cardiolog”.

    Mai multe detalii la acest subiect urmăriți în ediția“Sănătate pentru Toți”, realizată în data de 24. 06. 2023. https://radiomoldova.md/f/ro/2269#content

    Să Aveți Sănătate!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP