logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Astăzi, în cadrul rubricii “Pastila de Sănătate” de la Radio Moldova, dna Natalia Cravcenco, medic neurolog în secția Neurologie COVID-19 de la Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a realizat un transfer informațional despre prevenirea și controlul complicațiilor neurologice asociate cu SARS CoV-2.

    Cazurile clinice atestă că un procent mare dintre pacienții spitalizați nu sunt vaccinați a explicat dna doctor: ”Deși COVID-19 , este în principal o boală respiratorie, de asemenea, determină multe afecțiuni neurologice. În secția Neurologie COVID-19 de la „Sfânta Treime” tratăm pacienții cu manifestări neurologice asociate cu SARS CoV-2, vorbim despre afectările severe ale sistemului nervos central, cât și periferic. La pacienții cu formă severă de boală apar frecvent manifestări de encefalopatie, modificarea stării de conștiință, confuzie, dezorientare, agitație, somnolență și crize de epilepsie.
    Cea mai importantă complicație neurologică a COVID-19 , sunt accidentele vasculare cerebrale. Un procent mare dintre pacienții spitalizați cu COVID-19 fac AVC. Debutul accidentelor vasculare cerebrale este de regulă la 1-3 săptămâni de la debutul simptomelor, însă poate fi și primul simptom. Cazurile clinice tratate în cadrul secției COVID-19 , scot la iveală că un procent mare dintre pacienții pe care îi tratăm nu sunt vaccinați, aceștia invocă diverse motive. Cert este însă că persoanele vaccinate nu ajung să dezvolte complicații severe neurologice, mai cu seamă dezabilități neurologice.
    În contextul creșterii cazurilor de infectare cu noua variantă a virusului SARS-CoV-2, care prezintă un grad ridicat de contagiozitate, vaccinarea este extrem de importantă în prevenirea complicațiilor neurologice severe”.

    Să aveți Sănătate!

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP