logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Zeci de medici rezidenți au ales să facă studiile practice la Spitalul „Sfânta Treime”.  Formarea  medicilor implică  mulți ani de studii teoretice, apoi aplicarea lor în practică. Este vorba de studiile postuniversitare care durează 4 ani.  Acum, la final de stagiu, medicii rezidenți au mulțumit pentru efortul, timpul alocat și dăruirea colaboratorilor catedrelor, dar și a medicilor din secție în procesul de instruire. 

     

    Medicul rezident Cristina Bojenco ne-a povestit că încă din anul trei de studii a realizat că dorește să lucreze în domeniul imagisticii: ”Este surprinzător cum prin diverse metode vizualizezi corpul uman la ecran și prin cunoștințe teoretice, provocări de diagnostic diferențial, participi la determinarea diagnosticului clinic. Alături de lectorii de la catedră și medicii care activează în secție am acumulat o multitudine de deprinderi, care cu siguranță constituie baza activității mele de medic în viitor. Am fost zi de zi implicați în toate activitățile secției. Departamentul de Diagnostic al Spitalului Clinic Municipal “Sfânta Treime” dispune de diverse aparate de diagnostic: aparat de radiografii, radioscopii, tomograf și aparat de ecografie, iar noi, rezidenții, am fost instruiți prin rotații zilnice sau săptămânale sa putem învăța, ulterior activa în toate aceste domenii. Pentru formarea mea, ca medic, vreau să mulțumesc, medicilor Andrei Cealan, șef al serviciului Tomografie și Radiologie, Carolina Sanduța, specialist principal al cabinetului Tomografie Computerizată,  de asemenea medicilor Tamara Dalacova, specialist principal cabinet Radiologie, Vadim Celac, Elena Berzan, Aliona Oxiom. Acești specialiști zilnic ne-au îndrumat în toate activitățile practice, tuturor le mulțumim”.

    Și Nicolae Bobescu a mărturisit că după finalizarea studiilor de licență urma să alegă specialitatea căreia îi va dedica tot restul vieții. Medicul rezident povestește că și-a dorit  să facă chirurgie, astfel a  urmat sfatul sugerat de profesorul Cușnir Valeriu, șef al Clinicii Oftalmologie și Optometrie  în favoarea oftalmologiei și toate s-au potrivit excelent, visul s-a conturat în realitate: ”Am ales să fac studiile postuniversitare la Spitalul „Sfânta Treime”  în secția Oftalmologie și Microchirurgia Ochiului, secție care deține în ultimii ani cea mai performantă  tehnică și în care specialiștii realizează cele mai multe, dar și cele mai complicate operații la nivel de țară. De fapt, formarea mea ca medic se datorează în mare parte dnei Valentina Lupan, doctor în științe medicale, șefa secției Oftalmologie și Microchirurgia Ochiului, sub supravegherea sa am efectuat peste 3000 de intervenții chirurgicale. Ca și mulți colegi, sunt împlinit profesional pentru că am ales să fac specialitatea de Oftalmologie la Spitalul “Sfânta Treime”. Mulțumesc frumos tuturor!”

    În cadrul IMSP SCM ”Sfânta Treime” activează 14 clinici  a USMF ”Nicolae Testemițanu” care au o mare valoare pentru formarea medicală.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP