logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Otita este o afecțiune frecventă și poate apărea la orice vârstă. Pentru a ne proteja de otită, este important să respectăm cu strictețe anumite reguli, iar în cazul apariției acestora să consultăm un medic ORL. Despre otite și care sunt măsurile de prevenire a acestora, a explicat publicului ascultător de la Radio Moldova, dl Dumitru Musteață, șef al secției Otorinolaringologie din cadrul spitalului clinic municipal “Sfânta Treime”.

    Potrivit dlui Dumitru Musteață, dacă vorbim despre afecțiunile urechii, cel mai frecvent medicii ORL se confruntă cu otite externe și medii.
    Otita externă este specifică sezonului cald și inflamația urechii poate surveni când ne scăldăm în mare sau piscină.
    Cât privește otita medie, factorii favorizanți țin de obstrucția foselor nazale determinate de viroze, sinuzite acute.
    Având în vedere că majoritatea infecțiilor otice, fie ale urechii externe, fie ale urechii medii, indiferent de factorul determinant, au un simptom comun – durerea.
    Pentru a evita complicațiile este necesar să consultăm un medic ORL.
    La întrebarea care sunt măsurile de prevenire și ce rol are igienizarea corectă a urechii, dl Dumitru Musteața a explicat: ”Firește că un rol important pentru sănătatea organismului uman îl are imunitatea, de aceea alimentația corectă, sportul au o mare importanță în fortificarea nivelului de rezistență.
    În ceea ce privește igienizarea corectă a urechii, este greșit să folosim bețișoarele de vată pentru a curăța urechea, acest obicei nu este sănătos, ci din contra, pot împinge cerumenul spre timpan, blocându-l.
    Cerumenul are rol de securizare a urechii, de aceea este suficient să spălați cu apă și săpun pavilionul urechii și intrarea în canalul auditiv, apoi să ștergeți cu blândețe cu un prosop.”

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP