logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • asistente VMSpitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime” are o capacitate de 600 de paturi. De asemenea, dispune de un Departament de urgență, cu 14 linii de gardă, pentru acoperirea continuității actului medical. Din componența departamentului face parte cabinetul de triere, care este dotat cu tot necesarul de aparate, cabinet de USG, ORL, urologie , ginecologie, oftalmlogie.

    La 01 decembrie 2015, în cadrul spitalului au fost deschise: Departamentul de radiologie intervențională angiografie, Departamentul de radiologie imagistică medicală și explorări funcționale, tomografie computerizată, imagistică.

    În cadrul spitalului activează cabinetele USG, FGDS, cabinetul Ecocardiografie, 7 secții chirurgicale cu 250 paturi, 12 secții terapeutice cu 335 paturi, secția de reanimare cu 18 paturi, blocul de operații cu 10 săli de operații, anesteziologie, centru dializa cu 5paturi.

    Personalul care ajută la menținerea activității eficiente a spitalului reprezintă: 171 medici, 325 asistente medicale și 323 personal sanitar inferior. Statistica arată că anual 32998 pacienți beneficiază de asistență medicală de urgență, dintre care 24337 pacienți sunt internați.

    În urma reparației capitale, la 14 ianuarie 2016 a fost deschisă secția de reanimare cu 18 paturi și aparataj nou IMG_3934modern. Șefa secției de reanimare, Cornelea Guțu-Bahov, categoria superioară, stagiu de munca – 29 ani conferențiar universitar. În secție activează 8 medici cu categoria superioară, 3 medici categoria1. Secția este dirijată de asistenta superioara Tatiana Gavrilenco, care are un stagiu de munca de 40 ani și dispune de categoria superioară. Ea are în subordine 14 asistente medicale de categoria superioară, 3 asistente medicale categoria 2. Asistentele medicale își cunosc bine obligațiunile de funcție și le îndeplinesc corespunzător. Pe lângă profesionalismul lor de a asigura asistența de urgență și de a îngriji conform standardelor, nursele tratează pacienții cu respect și demnitate, îndeplinind cea mai nobilă muncă – alinarea unui trup bolnav și acordând speranță vindecării în cazurile cele mai dificile din viața unui om.

    20160408_131008Secția de nefrologie și dializă este condusă de șeful secției Boris Sasu, doctor în științe medicale, cu o experiență de 40 de ani. Secția este dirijată de asistenta superioară Gherman Raisa, care activează de 36 ani și dispune de categoria superioară. Ca asistențe medicale activează 5 persoane dintre care: 4 cu categoria superioară, o persoană cu categoria 1. Dializă este efectuată în 2 ture, începând cu ora 7.00. La dializă lucrează asistenta medicală Irina Tudoreanu, care activează de 38 ani. Ea este o persoană deosebită, cu o bogată experiență, în orice situație sufletul ei e plin de bunătate, se apropie de fiecare pacient cu zâmbet și blândețe. Omul, aflat pe patul de spital are nevoie nu numai de medicamente, ci și de căldură, compasiune. Olesea Gherman activează de 8 ani, o as. medicală care își face obligațiunile de funcție la nivel înalt cu atenție și răbdare. Aceste asistente medicale vin la serviciu pe tot parcursul anilor la ora 6.30, pregătesc tot necesarul ca la ora 7.00 să se înceapă tura de dializă, au o responsabilitate și un profesionalism deosebit, sunt capabile în orice situație să acorde ajutor de urgență la nivelul cel mai înalt. Ele contribuie în mod activ la dezvoltarea propriilor cunoștințe. Aici se tratează prin dializă de 2-3 ori pe săptămâna câte 4 ore – pacienți cu insuficiență renală cronică și pacienți cu insuficiența renală acută, în urma diferitor intoxicații. Majoritatea pacienților sunt incluși în lista de așteptare pentru transplant renal. Aici este un ritm foarte intensiv, din motiv ca pot survine diferite cazuri de urgență, care necesită o atenție deosebită. Toate as. medicale din această subdiviziune își îndeplinesc obligațiunile de funcție cu pasiune și dăruire.

    În 2015 a fost deschis departamentul de radiologie și imagistică cu cabinetul de tomografie computerizată și
    radiologie intervențională, care este dotată cu aparatură modernă. Acesta este dirijat de Carolina Sanduța, cu un stagiu practic de 7 ani și cu o pregătire internațională (2010-2012 Paris, spitalul Beaujon, Universitatea Piere et Mavl Curie, asistent la catedra de radiologie și imagistica USMF N. Testemițanu). Respectiv, aici sunt efectuate tomografii fără contrast și cu contrast T. C. cerebrală, torace, abdomen, bazin mic ș. a.

    2c3f8346aa7c272c839a0bfc94040a7cb14856e7633d4499dcecb8d63fdcc587_fullÎn aceeași subdiviziune activează cabinetul de endoscopie, fondat încă prin anii 1979. Activitatea sa constă în diagnosticarea patologiilor tractului digestiv superior. Pe parcursul anilor de activitate cabinetul a fost modernizat încontinuu cu aparataj performant modern: fibrogastroscop, cu instrumentariu necesar pentru investigații și operații la colon, duadenoscop, ce permite investigații endoscopice de diagnostic și intervenții chirurgicale miniinvazive la căile biliare și pancreas, videogastroscop și videobrohhoscop. Activitatea cabinetul este dirijată de către șeful acestuia – Ion Panici, medic endoscopist cu categorie superioară, de asemenea, activitatea cabinetului este asigurată de Lilia Sapira, medic endoscopist cu categorie superioara, 2 asistente medicale cu categoria de calificare superioară. Nina Mirza cu stagiul de munca mai bine de 34 ani, as. medicală cu principii abilități, se prezintă ca o as. medicală superioară cu o responsabilitate deosebită. Tatiana Ticu as. medicală cu o vechime în muncă de 41 ani, este responsabilă și are o atenție deosebită față de pacienți. În cadrul spitalului activează și secția de neurorecuperare, care și-a început activitatea în anul 2002 și dispune de 30 de paturi. Șeful secției este Boris Stamati, medic cu grad superior. În cadrul secției activează 3 medici neurologi cu categorie superioara, 15 asistente medicale, 5 kinetoterapeuți, un logoped, 13 angajați, personal medical mediu inferior. Secția este dirijată de asistenta medicală superioară Ludmila Spița gradul de calificare superior. Aici sunt tratați pacienți cu BCVA, BCVC, Radiculopatii, scleroza multiplă, paralizie cerebrala infantilă, traumatisme cranio-cerebrale și vertebro- medulare. Un rol important în tratamentul pacienților îi revine colectivului secției, caracterizat prin atitudine și responsabilitate deosebită.

    Pe parcursul ultimilor ani au avut loc multe schimbări, renovări: a fost deschis blocul de sterilizare și dotat cu 20160408_131015aparataj nou modern pentru dezinfecția și sterilizarea instrumentarului medical, Proiectul JICA. După deschiderea blocului de sterilizare securitatea manoperelor medicale este asigurată la un nivel înalt, s-au micșorat cazurile de maladii nosocomiale legate de sterilizarea instrumentarul chirurgical.

    La 01 decembrie 2015, a fost deschis departamentul de radiologie intervențională angiografie dotat cu aparataj modern de ultima generație din acelaș proiect. Șeful secției Abraș Marcel, doctor în științe medicale, specialist cardiolog cu un stagiu de munca de 10 ani, cu categorie superioară, precum și as. medicală cu categorie superioară, stagiu de muncă 15 ani, Adelina Josan.

    Asistentele medicale sunt cele care muncesc cot la cot cu medicii, formând un întreg și un factor important în realizarea actului medical. Cu ocazia marcării celor 40 de ani ai SCM ”Sfânta Treime”, vreau să felicit întreg colectivul, în special, asistentele medicale, care dau dovadă de profesionalism și responsabilitate, zi de zi își perfecționează cunoștințele, înfruntă toate greutățile anilor, rămân fidele profesiei, făcându-și meseria la cel mai înalt nivel.

    Vă doresc sănătate, satisfacție de la munca pe care o faceți, realizări frumoase și bucurii de la viață.

    Cu profund respect

    V. Mîța

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP