logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • În fiecare an, în ultima săptămână a lunii aprilie, OMS de comun cu partenerii celebrează Săptămâna Mondială a Imunizării, care își propune să promoveze utilizarea vaccinurilor pentru a proteja oamenii de toate vârstele de boli. În fiecare an, imunizarea, este recunoscută drept una dintre cele mai de succes și economic eficiente măsuri de îngrijire a sănătății, care salvează milioane de vieți.
    Republica Moldova de comun cu Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății, sărbătorește Săptămâna Imunizării în aceste momente dificile pentru mapamond.

    Vaccinarea este una dintre cele mai rentabile intervenții de sănătate, piatra de temelie a acoperirii medicale universale și o condiție prealabilă pentru a asigura cel mai înalt nivel de sănătate pentru fiecare persoană.

    Vaccinarea salvează anual aproximativ 2 milioane de vieți, dar în același timp, aproximativ 19,4 milioane de copii din lume nu primesc vaccinurile de care au nevoie, ceea ce îi face vulnerabili la dizabilități și moarte din cauza unor boli infecțioase grave care pot fi prevenite.

    Personalul medical și specialiștii în imunizare bat alarma cu privire la cazurile de refuz și frică de vaccinare din partea populației. Mai mult, în majoritatea cazurilor, oamenii oferă motive nerezonabile pentru refuzul vaccinării. Ca urmare a acestui comportament, se formează comunități nevaccinate, care contribuie la răspândirea infecțiilor care ar putea fi prevenite cu ușurință prin vaccinare.
    În Republica Moldova, acoperirea de vaccinare a avut tendința de a scădea în ultimii ani, de exemplu, acoperirea cu vaccinul împotriva rujeolei, oreionului și a rubeolei (MMR) a fost: în 2019, 88%; în 2018 – 90,3%, iar în 2017 – 87,1%.

    Comunitatea medicală îndeamnă populația să recunoască pericolul răspândirii de boli (pertussis, difterie, oreion, rubeolă, hepatită B, tuberculoză, infecție cu rotavirus, infecție pneumococică, infecție cu gripă hemofilă (tip b), infecție cu papilomavirus uman etc.) care pot fi prevenite. prin vaccinare.

    După îmbunătățirea situației epidemiologice din țară legată de infecția cu COVID-19, toți părinții sunt îndemnați să revizuiască de urgență vaccinările copiilor lor conform programului de vaccinare, iar dacă nu există vaccinări necesare, consultați medicul de familie pentru a le efectua.

    Fiecare om merită să fie vaccinat împotriva bolilor care pot pune viață în pericol și pentru a duce un stil de viață sănătos.

    Salvarea vieții și reducerea dizabilității, imunizarea este un pas important spre crearea unei societăți sănătoase.

    Vaccinurile funcționează pentru toată lumea! #VaccinesWork for All

    P.S. Cu ocazia bicentenarului de la nașterea Florence Nightingale- fondatoarea asistenței medicale, 2020 este proclamat Anul Internațional al asistenților medicali și moașelor, astfel cu acest prilej multe campanii își propun să reflecte rolul lor esențial în asigurarea acoperirii medicale universale.
    În special, anume acest grup de lucrători medicali furnizează populației informații științifice despre vaccinuri, iar în multe țări au, de asemenea, responsabilitatea vaccinării.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP