logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Secția Reanimare și terapie intensive a IMSP SCM ”Sfânta Treime” a fost modernizată și reabilitată în prima jumătate a anului curent. Totodată, în cadrul aceleiași instituții a fost instituit Centrul de diagnostic, dotat cu echipament de înaltă performanță : tomograf computerizat, angiograf, echipament de laborator.

    Acestea sunt cele mai complexe investiţii din domeniul Sănătăţii municipal, realizate cu sprijinul Consiliului Municipal Chișinău, a Direcției sănătății, în comun cu Ministerului Sănătății în cadrul ” Proiectului Îmbunătățirea Serviciilor Medicale”, realizat cu suportul financiar al Agenției Japoneze de cooperare Internațională (JICA).

    Pentru realizarea acestor obiective au fost alocate surse financiare în sumă de aproximativ 168 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Municipal Chișinău, în valoare de peste 38,0 mln lei pentru reabilitarea infrastructurii și din Proiectul ”Îmbunătățirea Serviciilor medicale”(JICA) prin dotarea cu utilaj medical performant în valoare de peste 130 mln lei, oferit sub formă de credit concesional, cu un termen de grație de 20 ani.

    Fiind unul din cele mai mari spitale din municipiu, datorită importanței, complexității și funcționalității instituției, realizarea proiectului, a creat oportunități pentru implementarea unor noi servicii medicale de înaltă performanță, introducerea metodelor noi de diagnostic şi tratament prin examene de tip angio-CT, chirurgie endovasculară, cardiovasculară, chirurgie laparoscopică.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP