logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Al doilea an consecutiv, în perioada 14-20 noiembrie 2016, în Republica Moldova este marcată Săptămâna Mondială de Conștientizare a Rezistenței la Antibiotice. Educarea populaţiei reprezintă primul pas spre o lume guvernată de principii corecte din punct de vedere medical.

    Scopul acestui eveniment este de a atrage atenţia asupra fenomenului de rezistenţă a bacteriilor la antibiotice, situaţie care ar putea fi evitată prin conştientizare şi responsabilizare. Principala cauză a acesteia este reprezentată de utilizarea iraţională a antibioticelor.

    Această problemă este considerată și una dintre cele mai mari amenințări în domeniul sănătății publice la nivel mondial, ce implică costuri suplimentare pentru sistemele de sănătate. În fiecare an, în lume, se înregistrează circa 440.000 de cazuri noi de tuberculoză cu rezistență multiplă la medicamente, responsabile pentru 15.000 de decese. Dintre acestea, circa 81.000 de cazuri se înregistrează în Regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), inclusiv Republica Moldova.

    Antibioticele, ieri, astăzi, mâine

     

     

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP