logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • Acum 5 ani, Organizația Mondială a Sănătății a făcut un apel către comunitatea mondială să utilizeze cu prudență antibioticele. Consemnarea Săptămânii Mondiale de conștientizare a rezistenței la antibiotice a devenit un eveniment prin intermediul căruia sunt informați milioane de oameni despre necesitatea combaterii rezistenței antimicrobiene.
    Dna Svetlana Scripnic, șef Laborator microbiologic IMPS SCM „Sfânta Treime” în cadrul emisiunii „Matinal Național” de la Radio Moldova, a povestit de ce la momentul actual s-a format o situație îngrijorătoare în ce privește rezistența microorganismelor la preparatele antibacteriene.

    Dna Svetlana Scripnic a spus că în prezent rezistența microorganismelor la preparatele antibacteriene tot mai mult crește, de aceea infecțiile banale au devenit tot mai dificil de tratat. În cele din urmă apar tot mai multe complicații care duc la decesul pacienților.
    Anual, în Uniunea Europeană, peste 30 000 de persoane decedează din cauza infecțiilor cauzate de bacterii rezistente.
    Rezistența la antibiotice se produce în mod natural, dar fenomenul este amplificat de administrarea excesivă și inadecvată a antibioticilor în tratamentul oamenilor, de asemenea utilizarea acestora în veterinărie și agricultură.
    De remarcat că în ultimii 20 de ani nu au fost descoperite noi antibiotice și de aceea omenirea este îndemnată să fie cât mai prudentă în utilizarea preparatelor antibacteriene.
    Rezistența la antibiotice poate fi obținută cu ajutorul testelor rapide care pot determina infecția și aprecia antibioticograma.
    Pentru a minimaliza dezvoltarea rezistenței, este necesar să administrăm antibioticile conform indicațiilor medicului și să respectăm dozajul și durata tratamentului.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP