logo
  • Anticamera
    022 44-11-85
  • Informații
    060740791
  • În perioada 28 februarie – 1 martie a avut loc Seminarul de instruire privind Managementul Dispozitivelor Medicale. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova în contextul implementării Proiectului „Îmbunătățirea Managementului Dispozitivelor Medicale” realizat în colaborare cu Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională. Evenimentul a avut loc la Hotelul Radisson Blu Leogrand.

    În cadrul evenimentului s-a desfășurat și un concurs cu titlul “Cel mai bun departament de Inginerie Biomedicală”. La concurs au participat 5 Departamente de Inginerie Biomedicală din cadrul spitalelor: IMSP Spitalul Clinic Republican, IMSP Institutul de Medicină Urgentă, IMSP Institutul Mamei și Copilului, IMSP Institutul Oncologic și IMPS SCM „Sfânta Treime”.

    Departamentele au fost evaluate după următoarele criterii:

    1. Nr. de proceduri de mentenanță preventivă;

    2. Nr. de solicitări primite de mentenanță;

    3. Nr. de traininguri pentru utilizatori;

    4. Nr. total de dispozitive medicale din instituție/numărul de dispozitive medicale înregistrate în baza de date.

    În urma evaluării departamentelor de Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea Managementului Dispozitivelor Medicale”, titlul de “Cel mai Bun Departament de Inginerie Biomedicală” a fost oferit departamentului din cadrul IMPS SCM „Sfânta Treime”.

    Acest rezultat a fost obținut datorită unei bune echipe de bioingineri care activează în cadrul Departamentului Inginerie Biomedicală. Această realizare a fost posibilă datorită directorului IMSP „Sfânta Treime” Oleg Crudu, vice-directorului Profil Diagnostic Consultativ Denis Cernelea, Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională, Proiectului „Îmbunătățirea Managementului Dispozitivelor Medicale”, care au stat la baza formării și dezvoltării Departamentului de Inginerie Biomedicală.

    Departamentul Inginerie Biomedicală a fost înființat în luna aprilie 2016 și este format totalmente conform ordinului Ministerului Sănătăți Nr. 262 din 12.04.2016. Acesta activează în strictă conformitate cu cerințele Managementului Tehnologiilor Medicale care sunt în vigoare astăzi.

    Astăzi Departamentul Inginerie Biomedicală efectuează următoarele lucrări:

    1. Mentenanță corectivă (reparații);

    2. Mentenanță preventivă;

    3. Testare, calibrare a dispozitivelor medicale;

    4. Evidența verificărilor periodice și metrologice;

    5. Training pentru utilizatori;

    6. Planificarea pieselor de schimb și a consumabilelor;

    7. Planificarea procurării dispozitivelor medicale;

    8. Instruirea noilor specialiști, bioingineri.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP